1
Máslo, mouku, cukr a špetku soli promněte mezi prsty jako drobenku. Pak začněte postupně přidávat studenou vodu a hned zapracujte. Hotové těsto je trochu drobivé, ale při stlačení drží pohromadě. Uhlaďte do bochánku, obalte igelitovou fólií a dejte alespoň na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Nektarinky oloupejte, nakrájejte na měsíčky a promíchejte s citronovou šťávou, skořicí, muškátovým oříškem, cukrem a škrobem.
3
Vyválejte dvě třetiny těsta, dejte do vymazané koláčové formy a naplňte nektarinkami. Zbylé těsto také rozválejte, nakrájejte na pruhy zhruba 2 cm široké a ozdobte jimi koláč. Vzniklou mřížku potřete mlékem. Pečte 20 minut na 200 °C, potom stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě zhruba 30 minut do zezlátnutí.
4
Nechte úplně vychladnout a teprve potom koláč nakrájejte.
1
Máslo, mouku, cukr a špetku soli promněte mezi prsty jako drobenku. Pak začněte postupně přidávat studenou vodu a hned zapracujte. Hotové těsto je trochu drobivé, ale při stlačení drží pohromadě. Uhlaďte do bochánku, obalte igelitovou fólií a dejte alespoň na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Nektarinky oloupejte, nakrájejte na měsíčky a promíchejte s citronovou šťávou, skořicí, muškátovým oříškem, cukrem a škrobem.
3
Vyválejte dvě třetiny těsta, dejte do vymazané koláčové formy a naplňte nektarinkami. Zbylé těsto také rozválejte, nakrájejte na pruhy zhruba 2 cm široké a ozdobte jimi koláč. Vzniklou mřížku potřete mlékem. Pečte 20 minut na 200 °C, potom stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě zhruba 30 minut do zezlátnutí.
4
Nechte úplně vychladnout a teprve potom koláč nakrájejte.