1
Očistěte a osušte 600 g vepřové kýty. Ze všech stran osolte, opepřete a poté zprudka na lžíci olivového oleje v pánvi opečte. Otáčejte v pánvi tak, aby bylo maso zatažené ze všech stran.
2
Maso vložte do pekáčku a přidejte k němu na poloviny překrojené 2 neoloupané palice česneku a oloupanou a na klínky nakrájenou cibuli. Očistěte a oloupejte 2 mrkve, petržel a ¼ celeru. Kořenovou zeleninu nakrájejte na klínky a přidejte i s 600 g oloupaných, na kousky nakrájených brambor do pekáčku k masu, zasypte lístky ze snítky tymiánu a rozmarýnu, osolte a opepřete. Pár lístků bylinek si nechte stranou.
3
Podlijte 200 ml vody, přiklopte poklicí a pečte 1 ½ hodiny v troubě na 180 °C. Během pečení polévejte kýtu výpekem. Po uplynutí doby nechte ještě 30 minut péct bez poklice.
4
Po upečení maso nechte 10 minut odpočinout a poté nakrájejte na plátky. Servírujte s pečený mini bramborami a zeleninou a na závěr dozdobte čerstvými bylinkami. Voňavá kýta se zeleninou je hotová a nese se na stůl.
1
Očistěte a osušte 600 g vepřové kýty. Ze všech stran osolte, opepřete a poté zprudka na lžíci olivového oleje v pánvi opečte. Otáčejte v pánvi tak, aby bylo maso zatažené ze všech stran.
2
Maso vložte do pekáčku a přidejte k němu na poloviny překrojené 2 neoloupané palice česneku a oloupanou a na klínky nakrájenou cibuli. Očistěte a oloupejte 2 mrkve, petržel a ¼ celeru. Kořenovou zeleninu nakrájejte na klínky a přidejte i s 600 g oloupaných, na kousky nakrájených brambor do pekáčku k masu, zasypte lístky ze snítky tymiánu a rozmarýnu, osolte a opepřete. Pár lístků bylinek si nechte stranou.
3
Podlijte 200 ml vody, přiklopte poklicí a pečte 1 ½ hodiny v troubě na 180 °C. Během pečení polévejte kýtu výpekem. Po uplynutí doby nechte ještě 30 minut péct bez poklice.
4
Po upečení maso nechte 10 minut odpočinout a poté nakrájejte na plátky. Servírujte s pečený mini bramborami a zeleninou a na závěr dozdobte čerstvými bylinkami. Voňavá kýta se zeleninou je hotová a nese se na stůl.