Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNedělní staročeské vánočky
Albert logoAlbert logo
  • Nedělní staročeské vánočky

Nedělní staročeské vánočky

Tradice jsou důležité zvláště pak jde-li o lahodné pokrmy. Udělejte si čas a zpomalte svůj den při pečení nedělních staročeských vánoček. Volte pouze poctivé a kvalitní ingredience, hotové vánočky pak jsou pohlazením nejen pro chuťové pohárky, ale také pro duši.
Nedělní staročeské vánočky
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Mouka hladká 1 kg
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Sůl 10 g
  • Droždí čerstvé 50 g
  • Mléko 500 ml
  • Cukr moučkový 200 g
  • Rozinky
  • Mandle plátky
  • Máslo 200 g
  • Mouka hladká 1 kg
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Sůl 10 g
  • Droždí čerstvé 50 g
  • Mléko 500 ml
  • Cukr moučkový 200 g
  • Rozinky
  • Mandle plátky
  • Máslo 200 g

Příprava

1
Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek.
2
Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto.
3
Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
4
Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout.
5
Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout.
6
Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.
1
Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek.
2
Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto.
3
Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
4
Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout.
5
Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout.
6
Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Více inspirace do vaší kuchařky
    Klasické rozinky můžete klidně nahradit exotickým ovocem, například datlemi jako v našem receptu na vánočku s datlemi. Pro milovníky tradičních chutí máme zase tip na vánočku jako od babičky.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.