1
Žampiony očistěte, malé přepulte, větší nakrájejte na čtvrtky nebo plátky. V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, šťávu z citronu a sůl. Vsypte žampiony, 5 minut vařte a pak je sceďte.
2
Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky, bylinky nadrobno a chilli papričku na kolečka.
3
Do sklenic rovnoměrně rozdělte bylinky, pár plátků česneku a chilli, vložte hrst žampionů a opakujte, dokud není sklenice plná. Nakonec dolijte olejem.
4
Nechte v chladu 2 dny odležet. Spotřebujte do 1 měsíce.
1
Žampiony očistěte, malé přepulte, větší nakrájejte na čtvrtky nebo plátky. V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, šťávu z citronu a sůl. Vsypte žampiony, 5 minut vařte a pak je sceďte.
2
Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky, bylinky nadrobno a chilli papričku na kolečka.
3
Do sklenic rovnoměrně rozdělte bylinky, pár plátků česneku a chilli, vložte hrst žampionů a opakujte, dokud není sklenice plná. Nakonec dolijte olejem.
4
Nechte v chladu 2 dny odležet. Spotřebujte do 1 měsíce.