1
Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.
2
Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.
3
K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.
4
Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
5
Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
6
Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.
1
Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.
2
Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.
3
K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.
4
Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
5
Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
6
Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.