1
1 l převařené vody smíchejte s octem a solí. Nálev nechte vychladnout.
2
Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na klínky.
3
Na dno sklenic dejte česnek nakrájený na plátky, bobkový list a koření. Poté natlačte mrkev s petrželí a zalijte připraveným nálevem.
4
Sklenici zavřete a protřepejte. Víčko uvolněte tak, aby netěsnilo, ale přitom zakrývalo obsah. Tak bude proudit vzduch do sklenice.
5
Skladujte 3 dny při stálé teplotě 18–25 °C. Proces je ukončen, jakmile zelenina klesne na dno a ke hladině nestoupají žádné bublinky. Pak sklenice uzavřete víčkem a zavařte.
1
1 l převařené vody smíchejte s octem a solí. Nálev nechte vychladnout.
2
Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na klínky.
3
Na dno sklenic dejte česnek nakrájený na plátky, bobkový list a koření. Poté natlačte mrkev s petrželí a zalijte připraveným nálevem.
4
Sklenici zavřete a protřepejte. Víčko uvolněte tak, aby netěsnilo, ale přitom zakrývalo obsah. Tak bude proudit vzduch do sklenice.
5
Skladujte 3 dny při stálé teplotě 18–25 °C. Proces je ukončen, jakmile zelenina klesne na dno a ke hladině nestoupají žádné bublinky. Pak sklenice uzavřete víčkem a zavařte.