1
Plátky oloupané řepy vložte do uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml, tak aby byl 1 cm od okraje volný.
2
Přisypte 2 stroužky oloupaného česneku a kopr.
3
Do hrnce vlijte ocet, vsypte hořčičné semínko, pepř, bobkový list, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
4
Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a vlijte nálev k řepě. Krouživými pohyby se sklenicí lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
5
V lednici nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.
1
Plátky oloupané řepy vložte do uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml, tak aby byl 1 cm od okraje volný.
2
Přisypte 2 stroužky oloupaného česneku a kopr.
3
Do hrnce vlijte ocet, vsypte hořčičné semínko, pepř, bobkový list, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
4
Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a vlijte nálev k řepě. Krouživými pohyby se sklenicí lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
5
V lednici nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.