1
Troubu předehřejte na 200 °C. Ořechy rozemelte a smíchejte s 80 g cukru.
2
Listové těsto rozdělte na čtvrtiny a každou potřete rozehřátým máslem. Pak pláty slepte na sebe a pečte 14 minut. Po vychladnutí nakrájejte na trojúhelníky.
3
Svařte v hrnci víno, 300 g cukru, skořici, muškátový oříšek a rozdrcený hřebíček a tekutinu 20 minut redukujte.
4
Obě smetany vyšlehejte, přilijte sirup a lehce promíchejte.
5
Do sklenice nalijte vinnou redukci, přidejte smetanový krém a ostružiny. Ozdobte trojúhelníčkem křupavého těsta.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Ořechy rozemelte a smíchejte s 80 g cukru.
2
Listové těsto rozdělte na čtvrtiny a každou potřete rozehřátým máslem. Pak pláty slepte na sebe a pečte 14 minut. Po vychladnutí nakrájejte na trojúhelníky.
3
Svařte v hrnci víno, 300 g cukru, skořici, muškátový oříšek a rozdrcený hřebíček a tekutinu 20 minut redukujte.
4
Obě smetany vyšlehejte, přilijte sirup a lehce promíchejte.
5
Do sklenice nalijte vinnou redukci, přidejte smetanový krém a ostružiny. Ozdobte trojúhelníčkem křupavého těsta.