Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNadýchané jahodové knedlíky s omáčkou plnou jahod
Albert logoAlbert logo
  • Nadýchané jahodové knedlíky s omáčkou plnou jahod

Nadýchané jahodové knedlíky s omáčkou plnou jahod

Nadýchané jahodové knedlíky s omáčkou plnou jahod
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Mouka polohrubá 600 g
  • Sůl
  • Vejce 1 ks
  • Mléko plnotučné BIO 150 ml
  • Olej slunečnicový 30 ml
  • Cukr krupicový 50 g
  • Jahody 1 kg
  • Voda 100 ml
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Mouka polohrubá 600 g
  • Sůl
  • Vejce 1 ks
  • Mléko plnotučné BIO 150 ml
  • Olej slunečnicový 30 ml
  • Cukr krupicový 50 g
  • Jahody 1 kg
  • Voda 100 ml

Příprava

1
V míse uhněťte hladké těsto z 42 g rozdrobeného droždí, 550 g polohrubé mouky, špetky soli, 1 vejce, 150 ml mléka, 30 ml oleje, 100 ml vody a 50 g cukru. Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě 40 minut kynout. Mezitím v mixéru rozmixujte 500 g očištěných jahod do hladkého smoothie.
2
Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený zbylými 50 g mouky. Vyválejte na 1 cm silný plát a nožem vykrájejte 12 čtverců cca 8 × 8 cm. Zbylých 500 g očištěných jahod po jedné rozdělte doprostřed každého čtverce z těsta a zabalte je pak do kuličky. Nechte ještě 20 minut kynout.
3
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní postupně knedlíky. Vařte je 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby pára vyšla ven, a knedlíky tak zůstaly nadýchané. Postup opakujte, dokud je neuvaříte všechny.
4
Nakonec do talířů nalijte jahodovou omáčku a vložte do ní připravené nadýchané knedlíky. Hmmm, jsou tak dobré.
1
V míse uhněťte hladké těsto z 42 g rozdrobeného droždí, 550 g polohrubé mouky, špetky soli, 1 vejce, 150 ml mléka, 30 ml oleje, 100 ml vody a 50 g cukru. Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě 40 minut kynout. Mezitím v mixéru rozmixujte 500 g očištěných jahod do hladkého smoothie.
2
Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený zbylými 50 g mouky. Vyválejte na 1 cm silný plát a nožem vykrájejte 12 čtverců cca 8 × 8 cm. Zbylých 500 g očištěných jahod po jedné rozdělte doprostřed každého čtverce z těsta a zabalte je pak do kuličky. Nechte ještě 20 minut kynout.
3
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní postupně knedlíky. Vařte je 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby pára vyšla ven, a knedlíky tak zůstaly nadýchané. Postup opakujte, dokud je neuvaříte všechny.
4
Nakonec do talířů nalijte jahodovou omáčku a vložte do ní připravené nadýchané knedlíky. Hmmm, jsou tak dobré.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.