1
V míse uhněťte hladké těsto z 42 g rozdrobeného droždí, 550 g polohrubé mouky, špetky soli, 1 vejce, 150 ml mléka, 30 ml oleje, 100 ml vody a 50 g cukru. Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě 40 minut kynout. Mezitím v mixéru rozmixujte 500 g očištěných jahod do hladkého smoothie.
2
Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený zbylými 50 g mouky. Vyválejte na 1 cm silný plát a nožem vykrájejte 12 čtverců cca 8 × 8 cm. Zbylých 500 g očištěných jahod po jedné rozdělte doprostřed každého čtverce z těsta a zabalte je pak do kuličky. Nechte ještě 20 minut kynout.
3
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní postupně knedlíky. Vařte je 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby pára vyšla ven, a knedlíky tak zůstaly nadýchané. Postup opakujte, dokud je neuvaříte všechny.
4
Nakonec do talířů nalijte jahodovou omáčku a vložte do ní připravené nadýchané knedlíky. Hmmm, jsou tak dobré.
1
V míse uhněťte hladké těsto z 42 g rozdrobeného droždí, 550 g polohrubé mouky, špetky soli, 1 vejce, 150 ml mléka, 30 ml oleje, 100 ml vody a 50 g cukru. Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě 40 minut kynout. Mezitím v mixéru rozmixujte 500 g očištěných jahod do hladkého smoothie.
2
Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený zbylými 50 g mouky. Vyválejte na 1 cm silný plát a nožem vykrájejte 12 čtverců cca 8 × 8 cm. Zbylých 500 g očištěných jahod po jedné rozdělte doprostřed každého čtverce z těsta a zabalte je pak do kuličky. Nechte ještě 20 minut kynout.
3
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní postupně knedlíky. Vařte je 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby pára vyšla ven, a knedlíky tak zůstaly nadýchané. Postup opakujte, dokud je neuvaříte všechny.
4
Nakonec do talířů nalijte jahodovou omáčku a vložte do ní připravené nadýchané knedlíky. Hmmm, jsou tak dobré.