1
Formu na terinu vyložte potravinářskou fólií tak, aby dostatek fólie spadal přes hrany.
2
Mražené ovoce svařte s třtinovým cukrem.
3
Z toustového chleba odkrojte okraje.
4
Chléb namočte v ovocné omáčce a rozložte na dno formy a podél boků, až vytvoříte souvislou vrstvu. Odložte si toustový chleba na vršek a uzavření teriny.
5
Vyšlehejte oba druhy smetany. Přidejte polovinu zbylé omáčky a lehce promíchejte.
6
Na dno nalijte malou vrstvu ochucené smetany. Přidejte čerstvé ovoce a opět přelijte smetanou.
7
Uzavřete odloženým toustovým chlebem a přelijte zbývající ovocnou omáčkou. Fólii z okrajů přehněte do středu a terinu zabalte.
8
Odložte na 4 hodiny do lednice. Pak fólii rozbalte a terinu vyklopte na tác.
9
Podávejte nakrájené na plátky, zdobte čerstvým ovocem.
1
Formu na terinu vyložte potravinářskou fólií tak, aby dostatek fólie spadal přes hrany.
2
Mražené ovoce svařte s třtinovým cukrem.
3
Z toustového chleba odkrojte okraje.
4
Chléb namočte v ovocné omáčce a rozložte na dno formy a podél boků, až vytvoříte souvislou vrstvu. Odložte si toustový chleba na vršek a uzavření teriny.
5
Vyšlehejte oba druhy smetany. Přidejte polovinu zbylé omáčky a lehce promíchejte.
6
Na dno nalijte malou vrstvu ochucené smetany. Přidejte čerstvé ovoce a opět přelijte smetanou.
7
Uzavřete odloženým toustovým chlebem a přelijte zbývající ovocnou omáčkou. Fólii z okrajů přehněte do středu a terinu zabalte.
8
Odložte na 4 hodiny do lednice. Pak fólii rozbalte a terinu vyklopte na tác.
9
Podávejte nakrájené na plátky, zdobte čerstvým ovocem.