1
Osušte 600 g hovězí plece papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přikryjte, podlijte 2 dl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 150 minut. Maso vyjměte z trouby, nechte vychladnout a natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna.
2
Jednu šalotku a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Na rozehřáté pánvi se lžící oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, asi 1 minutu. Přidejte 100 g omytého špenátu a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
3
V misce rozšlehejte 8 vajec se solí, pepřem a 120 ml smetany. Přidejte 50 g nastrouhané goudy a promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a vlijte 1/4 vaječné směsi. Před koncem smažení přidejte na omeletu připravený špenát, natrhané maso a hrst nastrouhané goudy. Stejně připravte zbylé 3 omelety.
4
Hotovou omeletu zasypte nadrobno pokrájenou pažitkou a okamžitě servírujte. Ať vám chutná.
1
Osušte 600 g hovězí plece papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přikryjte, podlijte 2 dl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 150 minut. Maso vyjměte z trouby, nechte vychladnout a natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna.
2
Jednu šalotku a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Na rozehřáté pánvi se lžící oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, asi 1 minutu. Přidejte 100 g omytého špenátu a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
3
V misce rozšlehejte 8 vajec se solí, pepřem a 120 ml smetany. Přidejte 50 g nastrouhané goudy a promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a vlijte 1/4 vaječné směsi. Před koncem smažení přidejte na omeletu připravený špenát, natrhané maso a hrst nastrouhané goudy. Stejně připravte zbylé 3 omelety.
4
Hotovou omeletu zasypte nadrobno pokrájenou pažitkou a okamžitě servírujte. Ať vám chutná.