Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNadýchaná omeleta s trhaným hovězím masem
Albert logoAlbert logo
  • Nadýchaná omeleta s trhaným hovězím masem

Nadýchaná omeleta s trhaným hovězím masem

Experimentujte! Typickou snídaňovou omeletu můžete doplnit o hovězí trhané maso a dopřát si ji jako skvělý, bílkovinami nabitý oběd nebo večeři. Čerstvý špenát navíc dodá železo, hořčík nebo antioxidanty.
Nadýchaná omeleta s trhaným hovězím masem
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Brunch
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí plec 600 g
  • Špenát čerstvý 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Gouda bloček 100 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 120 ml
  • Pažitka čerstvá 10 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Vejce 8 ks
  • Hovězí plec 600 g
  • Špenát čerstvý 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Gouda bloček 100 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 120 ml
  • Pažitka čerstvá 10 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Vejce 8 ks

Příprava

1
Osušte 600 g hovězí plece papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přikryjte, podlijte 2 dl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 150 minut. Maso vyjměte z trouby, nechte vychladnout a natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna.
2
Jednu šalotku a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Na rozehřáté pánvi se lžící oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, asi 1 minutu. Přidejte 100 g omytého špenátu a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
3
V misce rozšlehejte 8 vajec se solí, pepřem a 120 ml smetany. Přidejte 50 g nastrouhané goudy a promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a vlijte 1/4 vaječné směsi. Před koncem smažení přidejte na omeletu připravený špenát, natrhané maso a hrst nastrouhané goudy. Stejně připravte zbylé 3 omelety.
4
Hotovou omeletu zasypte nadrobno pokrájenou pažitkou a okamžitě servírujte. Ať vám chutná.
1
Osušte 600 g hovězí plece papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přikryjte, podlijte 2 dl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 150 minut. Maso vyjměte z trouby, nechte vychladnout a natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna.
2
Jednu šalotku a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Na rozehřáté pánvi se lžící oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, asi 1 minutu. Přidejte 100 g omytého špenátu a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
3
V misce rozšlehejte 8 vajec se solí, pepřem a 120 ml smetany. Přidejte 50 g nastrouhané goudy a promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a vlijte 1/4 vaječné směsi. Před koncem smažení přidejte na omeletu připravený špenát, natrhané maso a hrst nastrouhané goudy. Stejně připravte zbylé 3 omelety.
4
Hotovou omeletu zasypte nadrobno pokrájenou pažitkou a okamžitě servírujte. Ať vám chutná.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.