Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNadívaná krůta s kaštanovým pilafem
Albert logoAlbert logo
  • Nadívaná krůta s kaštanovým pilafem

Nadívaná krůta s kaštanovým pilafem

Nadívaná krůta s kaštanovým pilafem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Orientální
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 25 g
  • Krůta celá 1 ks
  • Sůl
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Rýže 180 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Kaštany jedlé 100 g
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Brusinky 20 g
  • Skořice mletá 2 člž
  • Pepř 1 člž
  • Bujón kuřecí 400 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Máslo 25 g
  • Krůta celá 1 ks
  • Sůl
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Rýže 180 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Kaštany jedlé 100 g
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Brusinky 20 g
  • Skořice mletá 2 člž
  • Pepř 1 člž
  • Bujón kuřecí 400 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Krůtu den předem ze všech stran i zevnitř nasolte a nechte odle​​et v lednici.
2
Oloupané cibule a česnek nakrájejte nadrobno. Rýži propláchněte a nechte okapat. Krůtu vyjměte z lednice a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
3
V menším hrnci rozehřejte olej s 5 g másla, vsypte cibuli s česnekem a restujte dosklovata. Přisypte rýži, oloupané kaštany, koření, brusinky, promíchejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte do odpaření veškeré tekutiny. Nechte vychladnout.
4
Troubu předehřejte na 225 °C.
5
Pomocí dlaně krůtě směrem od krku vytvořte pod kůží kapsu, kterou následně naplňte pilafem. Zbytkem kaštanové rýže vyplňte trup.
6
Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody, zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu. Snižte teplotu na 180 °C, obraťte na záda, obložte máslem, opět zakryjte a pečte další 2 hodiny. Odkryjte a ještě 1 hodinu dopékejte dozlatova. Před podáváním posypte petrželkou.
1
Krůtu den předem ze všech stran i zevnitř nasolte a nechte odle​​et v lednici.
2
Oloupané cibule a česnek nakrájejte nadrobno. Rýži propláchněte a nechte okapat. Krůtu vyjměte z lednice a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
3
V menším hrnci rozehřejte olej s 5 g másla, vsypte cibuli s česnekem a restujte dosklovata. Přisypte rýži, oloupané kaštany, koření, brusinky, promíchejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte do odpaření veškeré tekutiny. Nechte vychladnout.
4
Troubu předehřejte na 225 °C.
5
Pomocí dlaně krůtě směrem od krku vytvořte pod kůží kapsu, kterou následně naplňte pilafem. Zbytkem kaštanové rýže vyplňte trup.
6
Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody, zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu. Snižte teplotu na 180 °C, obraťte na záda, obložte máslem, opět zakryjte a pečte další 2 hodiny. Odkryjte a ještě 1 hodinu dopékejte dozlatova. Před podáváním posypte petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.