1
Nejprve si vyrobte kvásek. Droždí, vodu a cukr promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Na vál vysypte mouku, vytvořte důlek a dejte do něj jogurt, sůl, olej a kvásek. Uhněťte kompaktní těsto a pak ho dejte na teplé místo 45 minut kynout.
2
Po vykynutí na pomoučněném válu vytvarujte delší váleček a nakrájejte jej na pět stejnoměrných kousků. Z nich utvořte nesouměrné oválné placky, na okrajích ponechte tlustší nebo rozválejte válečkem.
3
Rozpalte máslo v pánvi a placky osmažte. Když se na těstu utvoří bubliny a zespodu začnou hnědnout, obraťte je.
4
V kastrůlku nechte rozpustit máslo a placky před podáváním potřete mašlovačkou.
1
Nejprve si vyrobte kvásek. Droždí, vodu a cukr promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Na vál vysypte mouku, vytvořte důlek a dejte do něj jogurt, sůl, olej a kvásek. Uhněťte kompaktní těsto a pak ho dejte na teplé místo 45 minut kynout.
2
Po vykynutí na pomoučněném válu vytvarujte delší váleček a nakrájejte jej na pět stejnoměrných kousků. Z nich utvořte nesouměrné oválné placky, na okrajích ponechte tlustší nebo rozválejte válečkem.
3
Rozpalte máslo v pánvi a placky osmažte. Když se na těstu utvoří bubliny a zespodu začnou hnědnout, obraťte je.
4
V kastrůlku nechte rozpustit máslo a placky před podáváním potřete mašlovačkou.