Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMrkvový dort zvaný mrkváč
Albert logoAlbert logo
  • Mrkvový dort zvaný mrkváč

Mrkvový dort zvaný mrkváč

Mrkvový dort zvaný mrkváč
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Máslo 50 g
  • Vejce 3 ks
  • Mouka pšeničná celozrnná 210 g
  • Cukr krupicový 280 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Olej slunečnicový 160 ml
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Sůl
  • Mrkev 340 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Potravinářské barvivo
  • Žervé 100 g
  • Citron 1/2 ks
  • Máslo 50 g
  • Vejce 3 ks
  • Mouka pšeničná celozrnná 210 g
  • Cukr krupicový 280 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Olej slunečnicový 160 ml
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Sůl
  • Mrkev 340 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Potravinářské barvivo
  • Žervé 100 g
  • Citron 1/2 ks

Příprava

1
Pomocí mixéru vyšlehejte do pěny 3 rozklepnutá vejce, 180 g cukru, vanilkový cukr a 160 ml oleje. Přisypte 210 g celozrnné mouky, ½ lžičky jedlé sody, lžičku kypřicího prášku, lžičku skořice a špetku soli. Pak očistěte a oloupejte 340 g mrkve, nastrouhejte najemno a přidejte je do těsta. Umelte najemno 80 g ořechů a také je zapracujte do těsta.
2
Poté těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 12 × 30 cm vyložené pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
3
Na dortovou polevu vyšlehejte zbylých 100 g cukru s 50 g změklého másla, 100 g žervé a lžičkou citronové šťávy. Vychladlý mrkvový dort potřete polevou, ale 2 lžíce krému si dejte stranou.
4
Připravený krém rozdělte do dvou mističek. První obarvěte kapkou žluté a červené gelové barvy, aby vznikla oranžová. Druhou část krému obarvěte kapkou zelené gelové barvy. Pomocí špejle zdobte vršek dortu mini mrkvičkami z barevných krémů. Užijte si svátky jara sladce.
1
Pomocí mixéru vyšlehejte do pěny 3 rozklepnutá vejce, 180 g cukru, vanilkový cukr a 160 ml oleje. Přisypte 210 g celozrnné mouky, ½ lžičky jedlé sody, lžičku kypřicího prášku, lžičku skořice a špetku soli. Pak očistěte a oloupejte 340 g mrkve, nastrouhejte najemno a přidejte je do těsta. Umelte najemno 80 g ořechů a také je zapracujte do těsta.
2
Poté těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 12 × 30 cm vyložené pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
3
Na dortovou polevu vyšlehejte zbylých 100 g cukru s 50 g změklého másla, 100 g žervé a lžičkou citronové šťávy. Vychladlý mrkvový dort potřete polevou, ale 2 lžíce krému si dejte stranou.
4
Připravený krém rozdělte do dvou mističek. První obarvěte kapkou žluté a červené gelové barvy, aby vznikla oranžová. Druhou část krému obarvěte kapkou zelené gelové barvy. Pomocí špejle zdobte vršek dortu mini mrkvičkami z barevných krémů. Užijte si svátky jara sladce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.