1
Nakrájejte 1 plát listového těsta podélně na proužky široké cca 1,5 cm a alobal naměřte na stejnou délku, jako má listové těsto.
2
Část alobalu po délce přehněte a vytvarujte z něj kornoutek ve tvaru mrkvičky.Proužek těsta namotejte na předem připravený kornoutek z alobalu potřený slunečnicovým olejem, začněte od špičky.
3
Potřete mrkvičky rozšlehaným žloutkem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a opatrně vyjměte z alobalu.
4
Na náplň si připravte do misky 200 g čerstvého sýra a 50 ml smetany. Promíchejte. Poté přidejte 1 hrst najemno nasekané mrkvové natě a 100 g strouhaného eidamu, osolte, opepřete.
5
Přendejte do zdobicího sáčku, ustřihněte nůžkami špičku a sýrovou směsí plňte upečené kornoutky.Nakonec do náplně zapíchejte zbylou mrkvovou nať a máte originální velikonoční pohoštění pro koledníky jedna radost.
1
Nakrájejte 1 plát listového těsta podélně na proužky široké cca 1,5 cm a alobal naměřte na stejnou délku, jako má listové těsto.
2
Část alobalu po délce přehněte a vytvarujte z něj kornoutek ve tvaru mrkvičky.Proužek těsta namotejte na předem připravený kornoutek z alobalu potřený slunečnicovým olejem, začněte od špičky.
3
Potřete mrkvičky rozšlehaným žloutkem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a opatrně vyjměte z alobalu.
4
Na náplň si připravte do misky 200 g čerstvého sýra a 50 ml smetany. Promíchejte. Poté přidejte 1 hrst najemno nasekané mrkvové natě a 100 g strouhaného eidamu, osolte, opepřete.
5
Přendejte do zdobicího sáčku, ustřihněte nůžkami špičku a sýrovou směsí plňte upečené kornoutky.Nakonec do náplně zapíchejte zbylou mrkvovou nať a máte originální velikonoční pohoštění pro koledníky jedna radost.