1
Zeleninu očistěte, mrkev nakrájejte podélně, řepu na měsíčky. Vložte na plech vymazaný 4 lžícemi oleje.
2
V menší misce promíchejte další 4 lžíce oleje, med, koření, tymián, osolte, opepřete a vzniklou omáčkou přelijte zeleninu. Lehce promíchejte a pečte v předehřáté troubě 40 minut na 170 C.
3
V další misce promíchejte zbylý olivový olej s tahini pastou, dijonskou hořicí, šávou z citronu, vodou, solí a pepřem.
4
Pečenou zeleninu servírujte přelitou dresinkem, posypanou hrubozrnnou solí a lístky koriandru.
1
Zeleninu očistěte, mrkev nakrájejte podélně, řepu na měsíčky. Vložte na plech vymazaný 4 lžícemi oleje.
2
V menší misce promíchejte další 4 lžíce oleje, med, koření, tymián, osolte, opepřete a vzniklou omáčkou přelijte zeleninu. Lehce promíchejte a pečte v předehřáté troubě 40 minut na 170 C.
3
V další misce promíchejte zbylý olivový olej s tahini pastou, dijonskou hořicí, šávou z citronu, vodou, solí a pepřem.
4
Pečenou zeleninu servírujte přelitou dresinkem, posypanou hrubozrnnou solí a lístky koriandru.