Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMramorový chlebíček
Albert logoAlbert logo
  • Mramorový chlebíček

Mramorový chlebíček

Mramorový chlebíček
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 120 g
  • Vejce 2 ks
  • Cukr třtinový 150 g
  • Zakysaná smetana 240 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Mléko 100 ml
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Kakao holandské 2 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Máslo 120 g
  • Vejce 2 ks
  • Cukr třtinový 150 g
  • Zakysaná smetana 240 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Mléko 100 ml
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Kakao holandské 2 plž
  • Sůl 1/2 člž

Příprava

1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek a sůl. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte. Dejte stranou 1/3 těsta a vmíchejte do ní kakao.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte část světlého těsta, pak přilijte tmavé a takto střídavě pokračujte, až nalijete všechno těsto.
4
Vidličkou na několika místech projeďte ode dna formy směrem vzhůru, aby vzniklo mramorování. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek a sůl. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte. Dejte stranou 1/3 těsta a vmíchejte do ní kakao.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte část světlého těsta, pak přilijte tmavé a takto střídavě pokračujte, až nalijete všechno těsto.
4
Vidličkou na několika místech projeďte ode dna formy směrem vzhůru, aby vzniklo mramorování. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.