1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek a sůl. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte. Dejte stranou 1/3 těsta a vmíchejte do ní kakao.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte část světlého těsta, pak přilijte tmavé a takto střídavě pokračujte, až nalijete všechno těsto.
4
Vidličkou na několika místech projeďte ode dna formy směrem vzhůru, aby vzniklo mramorování. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek a sůl. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte. Dejte stranou 1/3 těsta a vmíchejte do ní kakao.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte část světlého těsta, pak přilijte tmavé a takto střídavě pokračujte, až nalijete všechno těsto.
4
Vidličkou na několika místech projeďte ode dna formy směrem vzhůru, aby vzniklo mramorování. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.