1
Brambory omyjte, osušte a položte na alobal. Osolte, opepřete a pokapejte 20 ml olivového oleje. Poklaďte 50 g másla na plátky a přidejte 2 snítky rozmarýn. Důkladně zabalte a pečte na grilu pod e velikosti brambor 30–40 minut.
2
Zbylé máslo rozpusťte v rendlíku a odložte stranou. Na mírném ohni ve vodní lázni vyšlehejte žloutky, citronovou šťávu z ½ citronu, dijonskou hořčici, vodu, špetku soli a pepře do zhoustnutí. Poté odstavte, pokračujte ve šlehání a zároveň tenký pramínkem přilévejte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezesvětlá a nezhoustne.
3
Ryby očistěte a šupiny oškrábejte nožem. Vrchní část kůže z obou stran několikrát nařízněte. Vetřete sůl a pepř, zvenku i do břišní dutiny. Potřete zbylým olivovým olejem, do břišní dutiny vložte zbylé omyté citrony nakrájené na plátky a snítky rozmarýnu. Ryby ovažte potravinářským provázkem.
4
Položte na rozpálenou grilovací mřížku a grilujte podle velikosti ryb 5–10 minut z obou stran.
5
Podávejte s rozmarýnovými bramborami přelité holandskou omáčkou.
1
Brambory omyjte, osušte a položte na alobal. Osolte, opepřete a pokapejte 20 ml olivového oleje. Poklaďte 50 g másla na plátky a přidejte 2 snítky rozmarýn. Důkladně zabalte a pečte na grilu pod e velikosti brambor 30–40 minut.
2
Zbylé máslo rozpusťte v rendlíku a odložte stranou. Na mírném ohni ve vodní lázni vyšlehejte žloutky, citronovou šťávu z ½ citronu, dijonskou hořčici, vodu, špetku soli a pepře do zhoustnutí. Poté odstavte, pokračujte ve šlehání a zároveň tenký pramínkem přilévejte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezesvětlá a nezhoustne.
3
Ryby očistěte a šupiny oškrábejte nožem. Vrchní část kůže z obou stran několikrát nařízněte. Vetřete sůl a pepř, zvenku i do břišní dutiny. Potřete zbylým olivovým olejem, do břišní dutiny vložte zbylé omyté citrony nakrájené na plátky a snítky rozmarýnu. Ryby ovažte potravinářským provázkem.
4
Položte na rozpálenou grilovací mřížku a grilujte podle velikosti ryb 5–10 minut z obou stran.
5
Podávejte s rozmarýnovými bramborami přelité holandskou omáčkou.