Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMoravský vrabec se špenátem a drbáky
Albert logoAlbert logo
  • Moravský vrabec se špenátem a drbáky

Moravský vrabec se špenátem a drbáky

Jídla tradiční české kuchyně nemusejí být vždy jen tučná. Když vrabce uděláte z plece, a nikoliv jen z bůčku, bude mít pořád tu skvělou chuť, pro kterou ho milujeme po celé generace.
Moravský vrabec se špenátem a drbáky
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová plec 450 g
  • Vepřový bůček 200 g
  • Sůl
  • Česnek 8 strouž.
  • Cibule 2 ks
  • Kmín celý 1,5 člž
  • Vývar 200 ml
  • Škrob bramborový 2 plž
  • Brambory 700 g
  • Sádlo 2 plž
  • Špenát mražený 500 g
  • Smetana ke šlehání 80 ml
  • Vepřová plec 450 g
  • Vepřový bůček 200 g
  • Sůl
  • Česnek 8 strouž.
  • Cibule 2 ks
  • Kmín celý 1,5 člž
  • Vývar 200 ml
  • Škrob bramborový 2 plž
  • Brambory 700 g
  • Sádlo 2 plž
  • Špenát mražený 500 g
  • Smetana ke šlehání 80 ml

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Plec a bůček nakrájené na větší kostky promíchejte s česnekem utřeným se solí a okmínujte. Pekáč vyložte nakrájenou cibulí a na ni navrstvěte maso. Podlijte vývarem a pečte hodinu a půl až dvě. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte.
3
Polovinu brambor na drbáky uvařte a pak nastrouhejte . Zbylé syrové brambory také nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejvíce vody.
4
Osolte dvěma lžičkami soli a propracujte. Kousky o velikosti slepičího vejce poprašte škrobem a vařte 15–20 minut v osolené vodě.
5
Na sádle opečte česnek a cibuli, přidejte špenát a nechte zvolna dusit. Nakonec přilijte smetanu.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Plec a bůček nakrájené na větší kostky promíchejte s česnekem utřeným se solí a okmínujte. Pekáč vyložte nakrájenou cibulí a na ni navrstvěte maso. Podlijte vývarem a pečte hodinu a půl až dvě. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte.
3
Polovinu brambor na drbáky uvařte a pak nastrouhejte . Zbylé syrové brambory také nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejvíce vody.
4
Osolte dvěma lžičkami soli a propracujte. Kousky o velikosti slepičího vejce poprašte škrobem a vařte 15–20 minut v osolené vodě.
5
Na sádle opečte česnek a cibuli, přidejte špenát a nechte zvolna dusit. Nakonec přilijte smetanu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.