1
Oba druhy vepřového masa nakrájejte na kostky o hraně 3 cm a v míse je smíchejte s dvěma pokrájenými cibulemi, utřenými 7 stroužky česneku a kmínem. Do druhého dne nechte uležet v lednici.
2
Sádlo rozehřejte v pekáčku a zprudka na něm ze všech stran osmahněte maso. Důkladně ho osolte a opepřete.
3
Poté sejměte z plotny, podlijte pivem, přiklopte a dejte na asi 40 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C.
4
Poté odklopte a dalších 30 až 40 minut dopečte. Občas promíchejte, ať se maso opeče ze všech stran. Můžete rovněž dle potřeby podlévat vodou. Pokud chcete, zahustěte v závěru moukou.
5
Ke konci pečení masa udělejte špenát a knedlíky. Na špenát dejte na dno hrnce trochu mléka, na něj mražený špenát a pomalu zahřívejte, aby špenát povolil.
6
Na másle osmahněte dorůžova 1 cibuli, přidejte lžíci mouky a opražte do světlé jíšky. Tu poté vmíchejte ke špenátu.
7
Přidejte rovněž 4 stroužky česneku, smetanu rozšlehanou se žloutkem a duste do zhoustnutí. Podle chuti vše osolte a opepřete.
8
Na knedlíky uvařte brambory ve slupce doměkka. Nechte zcela zchladnout, pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla.
9
V míse smíchejte s moukou, přidejte vejce, žloutek i špetku soli a uhněťte do pružného, ne moc lepivého těsta. Z něj udělejte knedlíky, jak jste zvyklí, někdo má rád velké, jiný víc malých.
10
Vařte je ve vroucí osolené vodě asi 15–20 minut dle velikosti knedlíků. Podávejte společně vrabce, špenát, knedlíky, vše přelité výpekem z masa.
1
Oba druhy vepřového masa nakrájejte na kostky o hraně 3 cm a v míse je smíchejte s dvěma pokrájenými cibulemi, utřenými 7 stroužky česneku a kmínem. Do druhého dne nechte uležet v lednici.
2
Sádlo rozehřejte v pekáčku a zprudka na něm ze všech stran osmahněte maso. Důkladně ho osolte a opepřete.
3
Poté sejměte z plotny, podlijte pivem, přiklopte a dejte na asi 40 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C.
4
Poté odklopte a dalších 30 až 40 minut dopečte. Občas promíchejte, ať se maso opeče ze všech stran. Můžete rovněž dle potřeby podlévat vodou. Pokud chcete, zahustěte v závěru moukou.
5
Ke konci pečení masa udělejte špenát a knedlíky. Na špenát dejte na dno hrnce trochu mléka, na něj mražený špenát a pomalu zahřívejte, aby špenát povolil.
6
Na másle osmahněte dorůžova 1 cibuli, přidejte lžíci mouky a opražte do světlé jíšky. Tu poté vmíchejte ke špenátu.
7
Přidejte rovněž 4 stroužky česneku, smetanu rozšlehanou se žloutkem a duste do zhoustnutí. Podle chuti vše osolte a opepřete.
8
Na knedlíky uvařte brambory ve slupce doměkka. Nechte zcela zchladnout, pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla.
9
V míse smíchejte s moukou, přidejte vejce, žloutek i špetku soli a uhněťte do pružného, ne moc lepivého těsta. Z něj udělejte knedlíky, jak jste zvyklí, někdo má rád velké, jiný víc malých.
10
Vařte je ve vroucí osolené vodě asi 15–20 minut dle velikosti knedlíků. Podávejte společně vrabce, špenát, knedlíky, vše přelité výpekem z masa.