1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Máslem vymažte a papírem vyložte dvě kulaté dortové formy o průměru 20 cm.
3
100 g lískových ořechů nasucho pečte 8–10 minut v troubě, pak je nechte lehce zchladnout a rozmixujte v robotu najemno.
4
Dvě lžičky kávy smíchejte se lžící vroucí vody a nechte zchladnout.
5
Nalámejte do misky 100 g čokolády a nechte ji nad rendlíkem s vroucí vodou rozehřát.
6
150 g másla našlehejte do pěny, přisypte 150 g třtinového cukru a šlehejte dalších 5 minut. Pak po jednom přidávejte vejce, polovinu rozehřáté čokolády, připravenou kávu, 2 lžíce mléka, zakysanou smetanu a mleté ořechy.
7
Umíchejte v hladkou směs a přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Pak těsto rozdělte do připravených forem a pečte 25–30 minut. Nechte 10 minut ve formě, pak vyklopte a nechte vychladnout.
8
Udělejte náplň: 75 g másla, 100 g moučkového cukru a 85 g tmavé čokolády postupně smíchejte do hladkého krému.
9
Jeden z upečených korpusů potřete náplní a navrch dejte druhý korpus.
10
Připravte polevu: 2 lžičky instantní kávy smíchejte se 2 lžícemi vroucí vody a nechte zchladnout. Pak utřete s 200 g moučkového cukru do hladké hmoty, přidejte lžíci karamel a dvě lžičky másla a umíchejte dohladka.
11
Polevou potřete vršek a boky dortu a dort posypte 200 gramy nasekaných lískových ořechů.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Máslem vymažte a papírem vyložte dvě kulaté dortové formy o průměru 20 cm.
3
100 g lískových ořechů nasucho pečte 8–10 minut v troubě, pak je nechte lehce zchladnout a rozmixujte v robotu najemno.
4
Dvě lžičky kávy smíchejte se lžící vroucí vody a nechte zchladnout.
5
Nalámejte do misky 100 g čokolády a nechte ji nad rendlíkem s vroucí vodou rozehřát.
6
150 g másla našlehejte do pěny, přisypte 150 g třtinového cukru a šlehejte dalších 5 minut. Pak po jednom přidávejte vejce, polovinu rozehřáté čokolády, připravenou kávu, 2 lžíce mléka, zakysanou smetanu a mleté ořechy.
7
Umíchejte v hladkou směs a přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Pak těsto rozdělte do připravených forem a pečte 25–30 minut. Nechte 10 minut ve formě, pak vyklopte a nechte vychladnout.
8
Udělejte náplň: 75 g másla, 100 g moučkového cukru a 85 g tmavé čokolády postupně smíchejte do hladkého krému.
9
Jeden z upečených korpusů potřete náplní a navrch dejte druhý korpus.
10
Připravte polevu: 2 lžičky instantní kávy smíchejte se 2 lžícemi vroucí vody a nechte zchladnout. Pak utřete s 200 g moučkového cukru do hladké hmoty, přidejte lžíci karamel a dvě lžičky másla a umíchejte dohladka.
11
Polevou potřete vršek a boky dortu a dort posypte 200 gramy nasekaných lískových ořechů.