Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMlynářská veka s roastbeefem a brusinkami
Albert logoAlbert logo
  • Mlynářská veka s roastbeefem a brusinkami

Mlynářská veka s roastbeefem a brusinkami

Hledáte zapečenou veku na velký hlad? Tato poctivá, plná masa je to pravé!
Mlynářská veka s roastbeefem a brusinkami
Snadné
16-30 minut
3/5
Svačina

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 10 g
  • Hovězí nízký roštěnec 800 g
  • Hořčice dijonská 80 g
  • Olej olivový 30 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Džem brusinkový 100 g
  • Mlynářská žitná veka 1 ks
  • Hermelín 200 g
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Majonéza 60 g
  • Rukola 100 g
  • Máslo 10 g
  • Hovězí nízký roštěnec 800 g
  • Hořčice dijonská 80 g
  • Olej olivový 30 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Džem brusinkový 100 g
  • Mlynářská žitná veka 1 ks
  • Hermelín 200 g
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Majonéza 60 g
  • Rukola 100 g

Příprava

1
Hovězí roštěnec očistěte, potřete olejem, dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Pak na něj položte bylinky, převažte provázkem a orestujte maso ze všech stran na dobře rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem.
2
Maso vložte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut. Vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho nakrájejte na co nejtenčí plátky.
3
Mezitím veku rozřízněte napůl a odkrojte kulaté konce. Spodní půlku potřete brusinkami a navrstvěte plátky masa.
4
Navrch naskládejte na plátky nakrájený hermelín a dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 5 minut zapéct bagety dozlatova.
5
Mezitím v misce smíchejte majonézu, hrubozrnnou hořčici a pepř. Hermelín přelijte dresinkem a posypte umytou rukolou. Přiklopte vrškem veky. Takto připravené zapečené bagety ihned podávejte. Ještě teplé jsou nejlepší.
1
Hovězí roštěnec očistěte, potřete olejem, dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Pak na něj položte bylinky, převažte provázkem a orestujte maso ze všech stran na dobře rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem.
2
Maso vložte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut. Vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho nakrájejte na co nejtenčí plátky.
3
Mezitím veku rozřízněte napůl a odkrojte kulaté konce. Spodní půlku potřete brusinkami a navrstvěte plátky masa.
4
Navrch naskládejte na plátky nakrájený hermelín a dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 5 minut zapéct bagety dozlatova.
5
Mezitím v misce smíchejte majonézu, hrubozrnnou hořčici a pepř. Hermelín přelijte dresinkem a posypte umytou rukolou. Přiklopte vrškem veky. Takto připravené zapečené bagety ihned podávejte. Ještě teplé jsou nejlepší.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.