Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMinimazance
Albert logoAlbert logo
  • Minimazance

Minimazance

Minimazance
Snadné
Více než 60 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 70 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mléko 250 ml
  • Mouka hladká 300 g
  • Mouka hrubá 200 g
  • Sádlo 50 g
  • Citronová kůra
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Muškátový květ mletý 1/2 člž
  • Mandle loupané 60 g
  • Sůl
  • Rozinky 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 70 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mléko 250 ml
  • Mouka hladká 300 g
  • Mouka hrubá 200 g
  • Sádlo 50 g
  • Citronová kůra
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Muškátový květ mletý 1/2 člž
  • Mandle loupané 60 g
  • Sůl
  • Rozinky 100 g
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Lžíci cukru a droždí rozetřete ve velké míse na kašičku, zalijte mlékem pokojové teploty, zasypte hrstí mouky a jemně promíchejte. Kvásek přikryjte utěrkou. Nechte na teplém místě stát, aby vzešel.
2
Jakmile se na kvásku začnou dělat bubliny, přidejte sádlo s máslem, špetku soli, žloutky, muškátový květ, citronovou kůru, mandle, zbývající mouky a cukr a poctivě zadělejte kynuté těsto. Hotové bude, když se na něm začnou dělat puchýřky a povrch bude hladký a lesklý. V té chvíli zapracujte do těsta rozinky. Z těsta vytvarujte kouli, položte ji do mísy, přikryjte nahřátou utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Trvá to přibližně hodinu, během které těsto můžete dvakrát krátce propracovat. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
3
Předehřejte troubu na 180°C.
4
Vykynuté těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 10 až 12 částí a z každé udělejte hladký bochánek. Bochánky pokládejte na máslem vymazaný plech. Nůžkami vystřihněte do kuliček kříž a nechte na plechu dalších 15 minut kynout. Pak je potřete vajíčkem a dejte do trouby. Pečte asi 20–30 minut, až budou minimazance krásně zlatohnědé.
1
Lžíci cukru a droždí rozetřete ve velké míse na kašičku, zalijte mlékem pokojové teploty, zasypte hrstí mouky a jemně promíchejte. Kvásek přikryjte utěrkou. Nechte na teplém místě stát, aby vzešel.
2
Jakmile se na kvásku začnou dělat bubliny, přidejte sádlo s máslem, špetku soli, žloutky, muškátový květ, citronovou kůru, mandle, zbývající mouky a cukr a poctivě zadělejte kynuté těsto. Hotové bude, když se na něm začnou dělat puchýřky a povrch bude hladký a lesklý. V té chvíli zapracujte do těsta rozinky. Z těsta vytvarujte kouli, položte ji do mísy, přikryjte nahřátou utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Trvá to přibližně hodinu, během které těsto můžete dvakrát krátce propracovat. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
3
Předehřejte troubu na 180°C.
4
Vykynuté těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 10 až 12 částí a z každé udělejte hladký bochánek. Bochánky pokládejte na máslem vymazaný plech. Nůžkami vystřihněte do kuliček kříž a nechte na plechu dalších 15 minut kynout. Pak je potřete vajíčkem a dejte do trouby. Pečte asi 20–30 minut, až budou minimazance krásně zlatohnědé.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.