1
Do odměrky nalijte 125 ml vlažného mléka, přisypte 4 g droždí a lžíci cukru, promíchejte a nechte 15 minut odstát na teplém místě, až vzejde kvásek. Do větší mísy prosejte 280 g hladké mouky, přidejte ½ lžičky soli, lžíci cukru a promíchejte metličkou. Přidejte 2 vejce a kvásek. Pomocí robotu zpracujte na hladké těsto. Pak postupně přidejte na kostičky nakrájených 50 g změklého másla a zapracujte v hladké těsto.
2
Těsto přendejte do misky vymazané 5 ml oleje, přikryjte potravinovou fólií a nechte 90 minut kynout. Pak vyválejte do placky silné 1,5 cm a vykrajujte 4 cm široká kolečka, která nechte dokynout 15 minut. V hrnci rozpalte 500 ml řepkového oleje, koblížky smažte z obou stran dozlatova 2 minuty. Ještě horké je obalte v misce s 200 g cukru a přendejte na tác.
3
Do mísy dejte žloutek, 20 g cukru, lžičku škrobu, promíchejte a přidejte 50 g nalámané bílé čokolády. Do hrnce vlijte 250 ml mléka, vyškrábejte semínka z půlky vanilkového lusku a přiveďte k varu. Mlékem přelijte žloutkovou směs, rozmíchejte na hladký krém, přelijte zpět do hrnce a na mírném ohřevu za stálého míchání nechte lehce zhoustnout.
4
Hotovou omáčku vlijte do připravených skleniček, nahoru posaďte koblížek a ihned podávejte. Sladké potěšení, které je nejlepší sdílet.
1
Do odměrky nalijte 125 ml vlažného mléka, přisypte 4 g droždí a lžíci cukru, promíchejte a nechte 15 minut odstát na teplém místě, až vzejde kvásek. Do větší mísy prosejte 280 g hladké mouky, přidejte ½ lžičky soli, lžíci cukru a promíchejte metličkou. Přidejte 2 vejce a kvásek. Pomocí robotu zpracujte na hladké těsto. Pak postupně přidejte na kostičky nakrájených 50 g změklého másla a zapracujte v hladké těsto.
2
Těsto přendejte do misky vymazané 5 ml oleje, přikryjte potravinovou fólií a nechte 90 minut kynout. Pak vyválejte do placky silné 1,5 cm a vykrajujte 4 cm široká kolečka, která nechte dokynout 15 minut. V hrnci rozpalte 500 ml řepkového oleje, koblížky smažte z obou stran dozlatova 2 minuty. Ještě horké je obalte v misce s 200 g cukru a přendejte na tác.
3
Do mísy dejte žloutek, 20 g cukru, lžičku škrobu, promíchejte a přidejte 50 g nalámané bílé čokolády. Do hrnce vlijte 250 ml mléka, vyškrábejte semínka z půlky vanilkového lusku a přiveďte k varu. Mlékem přelijte žloutkovou směs, rozmíchejte na hladký krém, přelijte zpět do hrnce a na mírném ohřevu za stálého míchání nechte lehce zhoustnout.
4
Hotovou omáčku vlijte do připravených skleniček, nahoru posaďte koblížek a ihned podávejte. Sladké potěšení, které je nejlepší sdílet.