Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMini hovězí Wellington se špenátem a ricottou
Albert logoAlbert logo
  • Mini hovězí Wellington se špenátem a ricottou

Mini hovězí Wellington se špenátem a ricottou

Mini hovězí Wellington se špenátem a ricottou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Baby špenát 500 g
  • Ricotta 200 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Sůl
  • Listové těsto 2 ks
  • Hovězí zadní 600 g
  • Pepř
  • Parmská šunka 6 plát.
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 40 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Baby špenát 500 g
  • Ricotta 200 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Sůl
  • Listové těsto 2 ks
  • Hovězí zadní 600 g
  • Pepř
  • Parmská šunka 6 plát.
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 40 g

Příprava

1
Ve velké pánvi rozehřejte 20 g másla a lžíci oleje. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku a chvíli restujte. Přidejte špenát a míchejte do zavadnutí. Vmíchejte ricottu, tymián a dochuťte solí a pepřem. Dejte stranou.
2
Hovězí maso osušte papírovou utěrkou a pokrájejte na 6 stejně velkých kostek. Maso osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte dozlatova. Přikryjte a dejte stranou odpočinout. Nakonec lehce potřete dijonskou hořčicí.
3
Na potravinovou fólii položte plátek šunky a potřete ho tenkou vrstvou špenátové směsi. Doprostřed položte maso a obalte šunkou. Upevněte fólii a dejte na 15 minut do mrazáku.
4
Listové těsto rozkrájejte na 6 stejně velkých čtverců. Z masa odstraňte fólii a položte na čtverec. Svrchu přikryjte stejně velkým vykrojeným dílem z druhého balení těsta. Pomocí vidličky těsta spojte tak, aby bylo maso kompletně zabalené. Přečnívající těsto můžete odstranit.
5
Maso položte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto můžete jemně naříznout, tak aby se neprotrhlo. Potřete vaječným žloutkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 10 minut. Poté zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 10 minut dozlatova.
1
Ve velké pánvi rozehřejte 20 g másla a lžíci oleje. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku a chvíli restujte. Přidejte špenát a míchejte do zavadnutí. Vmíchejte ricottu, tymián a dochuťte solí a pepřem. Dejte stranou.
2
Hovězí maso osušte papírovou utěrkou a pokrájejte na 6 stejně velkých kostek. Maso osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte dozlatova. Přikryjte a dejte stranou odpočinout. Nakonec lehce potřete dijonskou hořčicí.
3
Na potravinovou fólii položte plátek šunky a potřete ho tenkou vrstvou špenátové směsi. Doprostřed položte maso a obalte šunkou. Upevněte fólii a dejte na 15 minut do mrazáku.
4
Listové těsto rozkrájejte na 6 stejně velkých čtverců. Z masa odstraňte fólii a položte na čtverec. Svrchu přikryjte stejně velkým vykrojeným dílem z druhého balení těsta. Pomocí vidličky těsta spojte tak, aby bylo maso kompletně zabalené. Přečnívající těsto můžete odstranit.
5
Maso položte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto můžete jemně naříznout, tak aby se neprotrhlo. Potřete vaječným žloutkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 10 minut. Poté zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 10 minut dozlatova.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.