1
Mexická kuchyně nejvíce sedí těm, kdo mají rádi pikantní. Najdou se ale i takové pokrmy, které chutnají i ostatním. Jako například mexická tortilla s kuřecím masem a brokolicí.
2
Kuřecí maso pokrájejte na nudličky.
3
Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, a pak na něm zprudka ze všech stran osmahněte maso. Jakmile začne uvolňovat šťávu, zkuste na jednom kousku, zda je uvnitř hotové, a pak pánev hned sejměte z ohně.
4
Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.
5
Růžice brokolice povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Pak je sceďte a nechte zchladnout.
6
Studenou brokolici pokrájejte a spolu s oběma sýry přidejte ke kuřeti a promíchejte.
7
Směs rozdělte doprostřed tortill, zarolujte je, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem.
8
Nechte 12 minut zapéct v troubě při 200 °C. Podávejte překrojené a s mrkví.
1
Mexická kuchyně nejvíce sedí těm, kdo mají rádi pikantní. Najdou se ale i takové pokrmy, které chutnají i ostatním. Jako například mexická tortilla s kuřecím masem a brokolicí.
2
Kuřecí maso pokrájejte na nudličky.
3
Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, a pak na něm zprudka ze všech stran osmahněte maso. Jakmile začne uvolňovat šťávu, zkuste na jednom kousku, zda je uvnitř hotové, a pak pánev hned sejměte z ohně.
4
Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.
5
Růžice brokolice povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Pak je sceďte a nechte zchladnout.
6
Studenou brokolici pokrájejte a spolu s oběma sýry přidejte ke kuřeti a promíchejte.
7
Směs rozdělte doprostřed tortill, zarolujte je, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem.
8
Nechte 12 minut zapéct v troubě při 200 °C. Podávejte překrojené a s mrkví.