1
Krůtí maso omyjte a osušte. Česnek oloupejte a 4 stroužky vložte do mixéru. Přidejte hrst koriandru, šťávu z jedné limety, 120 ml olivového oleje, lžičku chilli koření, kmínu, sušené cibule, soli, cukru, ½ lžičky papriky a pepře vše společně promixujte. Do dvou lžic vytvořené marinády naložte maso a nechte odpočívat v lednici až 24 hodin.
2
Maso opékejte na rozpálené pánvi nejdříve kůží dolů dokřupava. Otočte a maso opékejte dalších 5 minut. Dejte stranou odpočívat.
3
Šalotku oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Do mixéru vložte 60 ml olivového oleje, řecký jogurt, šalotku, 2 stroužky česneku, šťávu ze dvou limet, zbylý třtinový cukr, lžičku soli a zbylou hrst koriandru a vše společně umixujte v dresink.
4
Tortilly nakrájejte na trojúhelníčky a nasucho opečte na pánvi. Bulgur uvařte dle návodu na obalu.
5
Mini okurky omyjte a nakrájejte na kolečka, červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky, cherry rajčátka omyjte a rozpulte, avokádo nakrájejte na tenké plátky.
6
Začněte vrstvit zeleninu do misek. Nejdříve špenát, opečenou tortillu a bulgur. Dále kukuřici, cherry rajčátka, mini okurky, fazole, červenou cibuli a avokádo. Krůtí maso pokrájejte a poklaďte do středu salátu. Bohatě zakapejte dresinkem a servírujte s měsíčkem limety.
7
TIP : zelené zlato Mexika, v podobě avokáda , najdete v naší Tržnici
8
Vláknina – s vysokým obsahem vlákniny
1
Krůtí maso omyjte a osušte. Česnek oloupejte a 4 stroužky vložte do mixéru. Přidejte hrst koriandru, šťávu z jedné limety, 120 ml olivového oleje, lžičku chilli koření, kmínu, sušené cibule, soli, cukru, ½ lžičky papriky a pepře vše společně promixujte. Do dvou lžic vytvořené marinády naložte maso a nechte odpočívat v lednici až 24 hodin.
2
Maso opékejte na rozpálené pánvi nejdříve kůží dolů dokřupava. Otočte a maso opékejte dalších 5 minut. Dejte stranou odpočívat.
3
Šalotku oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Do mixéru vložte 60 ml olivového oleje, řecký jogurt, šalotku, 2 stroužky česneku, šťávu ze dvou limet, zbylý třtinový cukr, lžičku soli a zbylou hrst koriandru a vše společně umixujte v dresink.
4
Tortilly nakrájejte na trojúhelníčky a nasucho opečte na pánvi. Bulgur uvařte dle návodu na obalu.
5
Mini okurky omyjte a nakrájejte na kolečka, červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky, cherry rajčátka omyjte a rozpulte, avokádo nakrájejte na tenké plátky.
6
Začněte vrstvit zeleninu do misek. Nejdříve špenát, opečenou tortillu a bulgur. Dále kukuřici, cherry rajčátka, mini okurky, fazole, červenou cibuli a avokádo. Krůtí maso pokrájejte a poklaďte do středu salátu. Bohatě zakapejte dresinkem a servírujte s měsíčkem limety.
7
TIP : zelené zlato Mexika, v podobě avokáda , najdete v naší Tržnici
8
Vláknina – s vysokým obsahem vlákniny