1
Meruňky rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce a při mírném varu rozvařte a pak propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získat byste měli asi kilogram meruňkového protlaku.
2
K němu přidejte asi 150 g cukru a prudce vařte zhruba čtvrt hodiny.
3
Bez přerušení varu přidejte pektin smíchaný s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vařte do úplného rozpuštění cukru a pak přidejte kyselinu citronovou a vařte až do doby, než začne marmeláda rosolovatět.
4
Naplňte skleničky, uzavřete a na 5 minut otočte víčkem dolů.
1
Meruňky rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce a při mírném varu rozvařte a pak propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získat byste měli asi kilogram meruňkového protlaku.
2
K němu přidejte asi 150 g cukru a prudce vařte zhruba čtvrt hodiny.
3
Bez přerušení varu přidejte pektin smíchaný s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vařte do úplného rozpuštění cukru a pak přidejte kyselinu citronovou a vařte až do doby, než začne marmeláda rosolovatět.
4
Naplňte skleničky, uzavřete a na 5 minut otočte víčkem dolů.