1
Připravte mixér a postupně do něj vložte nakrájenou dužinu melounu, omytá, rozpůlená rajčata a 3 špetky cukru, pokud meloun není dost sladký. Přilijte šťávu z citronu a limety, omyté listy bazalky, ze kterých nechte pár listů na ozdobu, a olivový olej. Všechny přísady rozmixujte na hladkou šťávu.
2
Přeceďte přes jemné sítko a v této fázi vše dochuťte solí, pepřem a cukrem, dokud nebude chuť dobře vyvážená.
3
Gazpacho dejte chladit do lednice alespoň po dobu 3 hodin.
4
Podávejte do hlubokého talíře s rozkrojenou mozzarellou, kterou poklaďte navrch. Při servírování můžete lehce zakápnout olivovým olejem a dozdobte lístkem bazalky.
1
Připravte mixér a postupně do něj vložte nakrájenou dužinu melounu, omytá, rozpůlená rajčata a 3 špetky cukru, pokud meloun není dost sladký. Přilijte šťávu z citronu a limety, omyté listy bazalky, ze kterých nechte pár listů na ozdobu, a olivový olej. Všechny přísady rozmixujte na hladkou šťávu.
2
Přeceďte přes jemné sítko a v této fázi vše dochuťte solí, pepřem a cukrem, dokud nebude chuť dobře vyvážená.
3
Gazpacho dejte chladit do lednice alespoň po dobu 3 hodin.
4
Podávejte do hlubokého talíře s rozkrojenou mozzarellou, kterou poklaďte navrch. Při servírování můžete lehce zakápnout olivovým olejem a dozdobte lístkem bazalky.