Troubu předehřejte na 160 °C. Sušenky rozmělněte do mísy, přidejte k nim většinu mandlových plátků (nasekaných) a rozpuštěné máslo a prohněťte do hrubší, ale kompaktní hmoty. Tu natlačte do oválné zapékací mísy (cca 23cm) a dejte na deset minut péct. Jogurt našlehejte s mascarpone, vejcem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a většinou medu. Směs vlijte na základ, zakryjte alobalem a pečte hodinu. Odklopte a patnáct minut dopečte.
2
Podávejte posypané zbylými mandlemi a přelité zbylým medem.
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Sušenky rozmělněte do mísy, přidejte k nim většinu mandlových plátků (nasekaných) a rozpuštěné máslo a prohněťte do hrubší, ale kompaktní hmoty. Tu natlačte do oválné zapékací mísy (cca 23cm) a dejte na deset minut péct. Jogurt našlehejte s mascarpone, vejcem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a většinou medu. Směs vlijte na základ, zakryjte alobalem a pečte hodinu. Odklopte a patnáct minut dopečte.
2
Podávejte posypané zbylými mandlemi a přelité zbylým medem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!