Do mísy vsypte 400 g mouky, 140 g cukru, 75 g másla pokojové teploty, 2 vejce, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky kakaa, lžičku sody a 2 lžičky koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny.
2
Poté těsto rozválejte na moukou posypané ploše na plát silný 4 mm, vykrajujte tvary a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut.
3
Horké perníčky ihned po vytažení z trouby potírejte ještě na plechu rozšlehaným vejcem a nechte zaschnout.
1
Do mísy vsypte 400 g mouky, 140 g cukru, 75 g másla pokojové teploty, 2 vejce, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky kakaa, lžičku sody a 2 lžičky koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny.
2
Poté těsto rozválejte na moukou posypané ploše na plát silný 4 mm, vykrajujte tvary a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut.
3
Horké perníčky ihned po vytažení z trouby potírejte ještě na plechu rozšlehaným vejcem a nechte zaschnout.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tip
Pokud chcete upéct výtečné cukroví s minimem práce, jsou tu hotová těsta z Albertu.
Tip
Ozdobte si perníčky bílkovou polevou podle našeho receptu! Recept naleznete pod názvem "Bílková poleva na zdobení perníčků".
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!