1
Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2
V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3
Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4
Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5
Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6
Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7
Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8
Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
9
TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
10
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.
1
Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2
V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3
Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4
Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5
Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6
Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7
Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8
Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
9
TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
10
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.