1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dvě dortové formy o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
2
Rozmačkané mátové lístky dejte do rendlíku a přilijte mléko. Přiveďte zvolna k varu, ztlumte plamen a nechte mírně vařit zhruba 15 minut, občas promíchejte. Stáhněte z plamene, vylovte mátové lístky a odměřte 240 ml mléka. Zbytek i s lístky vyhoďte.
3
V míse smíchejte všechny suché suroviny na těsto, v menší misce prošlehejte vychladlé mátové mléko, olej, vanilkový extrakt a vejce. Obsah mísy přelijte k suchému mixu, vmíchejte teplou vodu. Těsto vlijte do připravených forem a pečte 25–30 minut. Špejlí vyzkoušejte, zda jsou korpusy upečené, neměly by na ní ulpívat drobečky.
4
Nechte chladnout 10 minut ve formách, pak korpusy vyklopte na mřížku.
5
Připravte krém. Mátové lístky rozmačkejte v rendlíku a přidejte máslo. Zvolna zahřívejte 15 minut na nízkém plamenu, občas promíchejte. Vyndejte mátové lístky a máslo přendejte do velké mísy a posaďte na ledové kostky, aby zchladlo, a elektrickým šlehačem šlehejte, až bude máslo světlé a nadýchané, postupně zašlehávejte cukr a sůl.
6
Pokud je potřeba, zarovnejte nožem povrch vychladlých korpusů. Naneste vyšší vrstvu krému navrch jednoho korpusu, na něj posaďte druhý. Pomocí stěrky naneste tenkou vrstvu krému na celý dort. Přesuňte ho do lednice nebo do mrazáku, aby základní vrstva krému ztuhla. Zbylý krém rozdělte do čtyř misek a tři obarvěte zeleným barvivem tak, abyste získali škálu odstínů od světlé po nejtmavší. Neobarveným krémem naplňte cukrářský pytlík s velkou hubičkou a naneste ho na vršek dortu, pokud vám zbyde, i po obvodu. Postupně plňte pytlík jednotlivými odstíny od nejsvětlejší po nejtmavší a nanášejte krém po obvodu dortu. Každou vrstvu uhlaďte stěrkou.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dvě dortové formy o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
2
Rozmačkané mátové lístky dejte do rendlíku a přilijte mléko. Přiveďte zvolna k varu, ztlumte plamen a nechte mírně vařit zhruba 15 minut, občas promíchejte. Stáhněte z plamene, vylovte mátové lístky a odměřte 240 ml mléka. Zbytek i s lístky vyhoďte.
3
V míse smíchejte všechny suché suroviny na těsto, v menší misce prošlehejte vychladlé mátové mléko, olej, vanilkový extrakt a vejce. Obsah mísy přelijte k suchému mixu, vmíchejte teplou vodu. Těsto vlijte do připravených forem a pečte 25–30 minut. Špejlí vyzkoušejte, zda jsou korpusy upečené, neměly by na ní ulpívat drobečky.
4
Nechte chladnout 10 minut ve formách, pak korpusy vyklopte na mřížku.
5
Připravte krém. Mátové lístky rozmačkejte v rendlíku a přidejte máslo. Zvolna zahřívejte 15 minut na nízkém plamenu, občas promíchejte. Vyndejte mátové lístky a máslo přendejte do velké mísy a posaďte na ledové kostky, aby zchladlo, a elektrickým šlehačem šlehejte, až bude máslo světlé a nadýchané, postupně zašlehávejte cukr a sůl.
6
Pokud je potřeba, zarovnejte nožem povrch vychladlých korpusů. Naneste vyšší vrstvu krému navrch jednoho korpusu, na něj posaďte druhý. Pomocí stěrky naneste tenkou vrstvu krému na celý dort. Přesuňte ho do lednice nebo do mrazáku, aby základní vrstva krému ztuhla. Zbylý krém rozdělte do čtyř misek a tři obarvěte zeleným barvivem tak, abyste získali škálu odstínů od světlé po nejtmavší. Neobarveným krémem naplňte cukrářský pytlík s velkou hubičkou a naneste ho na vršek dortu, pokud vám zbyde, i po obvodu. Postupně plňte pytlík jednotlivými odstíny od nejsvětlejší po nejtmavší a nanášejte krém po obvodu dortu. Každou vrstvu uhlaďte stěrkou.