1
Maso, oregano, sůl, pepř, parmazán, vejce a polovinu česneku propracujte v misce. V dlaních vytvarujte kuličky jako vlašský ořech. Odložte je do ledničky na 20 minut.
2
Kuskus zalijte vroucím vývarem a promíchejte se 2 lžícemi oleje a připravte podle návodu na obalu.
3
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kuličky ze všech stran, trvá to 6–8 minut. Odložte je stranou, do pánve přidejte poslední lžíci oleje a opékejte na něm 6–8 minut cibuli doměkka.
4
Pak přidejte zbývající česnek, po chvíli rajčatové pyré, cukr, vmíchejte bazalku a povařte asi 4 minuty, aby omáčka mírně zhoustla. Vsypte do ní kuličky, promíchejte, posypte parmazánem a podávejte s kuskusem, ozdobené dalším parmazánem a lístky bazalky.
1
Maso, oregano, sůl, pepř, parmazán, vejce a polovinu česneku propracujte v misce. V dlaních vytvarujte kuličky jako vlašský ořech. Odložte je do ledničky na 20 minut.
2
Kuskus zalijte vroucím vývarem a promíchejte se 2 lžícemi oleje a připravte podle návodu na obalu.
3
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kuličky ze všech stran, trvá to 6–8 minut. Odložte je stranou, do pánve přidejte poslední lžíci oleje a opékejte na něm 6–8 minut cibuli doměkka.
4
Pak přidejte zbývající česnek, po chvíli rajčatové pyré, cukr, vmíchejte bazalku a povařte asi 4 minuty, aby omáčka mírně zhoustla. Vsypte do ní kuličky, promíchejte, posypte parmazánem a podávejte s kuskusem, ozdobené dalším parmazánem a lístky bazalky.