Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMasopustní koblížky se švestkovými povidly
Albert logoAlbert logo
  • Masopustní koblížky se švestkovými povidly

Masopustní koblížky se švestkovými povidly

Masopustní koblížky se švestkovými povidly
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Masopust
Hlavní chod

Ingredience

Složení
30 porcí
  • Máslo 80 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mléko 250 ml
  • Cukr krupicový 85 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr vanilkový 20 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Povidla švestková 300 g
  • Vejce
  • Rum
  • Cukr moučkový
  • Máslo 80 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mléko 250 ml
  • Cukr krupicový 85 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr vanilkový 20 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Povidla švestková 300 g
  • Vejce
  • Rum
  • Cukr moučkový

Příprava

1
Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a 1⁄2 lžičky cukru. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, 80 g cukru, vanilkovým cukrem, žloutkem, máslem pokojové teploty a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2
Vál lehce posypte moukou. Nakynuté těsto vyválejte na plát vysoký 1 cm.
3
Pomocí sklenice vykrajujte kolečka.
4. Na polovinu z nich doprostřed naneste lžíci povidel, přikryjte druhým kolečkem a kraje spojte prsty. Nandejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Koblihy potřete vejcem a pečte 15–20 minut na 170 °C. Ihned po vytažení z trouby je pomažte rozpuštěným máslem s rumem a lehce zasypte moučkovým cukrem.
1
Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a 1⁄2 lžičky cukru. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, 80 g cukru, vanilkovým cukrem, žloutkem, máslem pokojové teploty a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2
Vál lehce posypte moukou. Nakynuté těsto vyválejte na plát vysoký 1 cm.
3
Pomocí sklenice vykrajujte kolečka.
4. Na polovinu z nich doprostřed naneste lžíci povidel, přikryjte druhým kolečkem a kraje spojte prsty. Nandejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Koblihy potřete vejcem a pečte 15–20 minut na 170 °C. Ihned po vytažení z trouby je pomažte rozpuštěným máslem s rumem a lehce zasypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.