Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMáslová krůtí prsa s mrkvovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Máslová krůtí prsa s mrkvovým pyré

Máslová krůtí prsa s mrkvovým pyré

Máslová krůtí prsa s mrkvovým pyré
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Pomeranč 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory 200 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Mrkev 500 g
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Tymián sušený 2 člž
  • Citron 1 ks
  • Fazolky zelené mražené 150 g
  • Ořechy lískové 50 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Máslo 120 g
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Pomeranč 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory 200 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Mrkev 500 g
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Tymián sušený 2 člž
  • Citron 1 ks
  • Fazolky zelené mražené 150 g
  • Ořechy lískové 50 g
  • Vlašské ořechy 50 g

Příprava

1
Omytá krůtí prsa osušte papírovou utěrkou.
2
Dobře omytý pomeranč pokrájejte na čtvrtiny a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Šalotku oloupejte, pokrájejte na čtvrtiny a přidejte k pomeranči. Navrch položte rozmarýn.
3
Krůtí prsa osolte, opepřete, zasypte tymiánem a zakápněte olivovým olejem. Vše vmasírujte do masa. Maso položte na pomeranč a šalotky. Na maso poklaďte 50 g másla pokrájeného na plátky a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 20 minut. Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.
4
Brambory a mrkev oloupejte a pokrájejte na kostky. Vařte ve vroucí osolené vodě doměkka a sceďte. Rozmixujte s 50 g rozehřátého másla a dochuťte solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy a sušeným zázvorem.
5
Fazolové lusky spařte ve vroucí vodě a dejte stranou. Lískové a vlašské ořechy za stálého promíchávání opražte na pánvi. Do pánve přidejte zbylé máslo, nechte rozpustit a promíchejte s fazolovými lusky. Osolte a opepřete.
6
Krůtí prsa pokrájejte a podávejte s mrkvovým pyré a fazolovými lusky.
1
Omytá krůtí prsa osušte papírovou utěrkou.
2
Dobře omytý pomeranč pokrájejte na čtvrtiny a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Šalotku oloupejte, pokrájejte na čtvrtiny a přidejte k pomeranči. Navrch položte rozmarýn.
3
Krůtí prsa osolte, opepřete, zasypte tymiánem a zakápněte olivovým olejem. Vše vmasírujte do masa. Maso položte na pomeranč a šalotky. Na maso poklaďte 50 g másla pokrájeného na plátky a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 20 minut. Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.
4
Brambory a mrkev oloupejte a pokrájejte na kostky. Vařte ve vroucí osolené vodě doměkka a sceďte. Rozmixujte s 50 g rozehřátého másla a dochuťte solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy a sušeným zázvorem.
5
Fazolové lusky spařte ve vroucí vodě a dejte stranou. Lískové a vlašské ořechy za stálého promíchávání opražte na pánvi. Do pánve přidejte zbylé máslo, nechte rozpustit a promíchejte s fazolovými lusky. Osolte a opepřete.
6
Krůtí prsa pokrájejte a podávejte s mrkvovým pyré a fazolovými lusky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.