1
Omytá krůtí prsa osušte papírovou utěrkou.
2
Dobře omytý pomeranč pokrájejte na čtvrtiny a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Šalotku oloupejte, pokrájejte na čtvrtiny a přidejte k pomeranči. Navrch položte rozmarýn.
3
Krůtí prsa osolte, opepřete, zasypte tymiánem a zakápněte olivovým olejem. Vše vmasírujte do masa. Maso položte na pomeranč a šalotky. Na maso poklaďte 50 g másla pokrájeného na plátky a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 20 minut. Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.
4
Brambory a mrkev oloupejte a pokrájejte na kostky. Vařte ve vroucí osolené vodě doměkka a sceďte. Rozmixujte s 50 g rozehřátého másla a dochuťte solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy a sušeným zázvorem.
5
Fazolové lusky spařte ve vroucí vodě a dejte stranou. Lískové a vlašské ořechy za stálého promíchávání opražte na pánvi. Do pánve přidejte zbylé máslo, nechte rozpustit a promíchejte s fazolovými lusky. Osolte a opepřete.
6
Krůtí prsa pokrájejte a podávejte s mrkvovým pyré a fazolovými lusky.
1
Omytá krůtí prsa osušte papírovou utěrkou.
2
Dobře omytý pomeranč pokrájejte na čtvrtiny a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Šalotku oloupejte, pokrájejte na čtvrtiny a přidejte k pomeranči. Navrch položte rozmarýn.
3
Krůtí prsa osolte, opepřete, zasypte tymiánem a zakápněte olivovým olejem. Vše vmasírujte do masa. Maso položte na pomeranč a šalotky. Na maso poklaďte 50 g másla pokrájeného na plátky a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 20 minut. Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.
4
Brambory a mrkev oloupejte a pokrájejte na kostky. Vařte ve vroucí osolené vodě doměkka a sceďte. Rozmixujte s 50 g rozehřátého másla a dochuťte solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy a sušeným zázvorem.
5
Fazolové lusky spařte ve vroucí vodě a dejte stranou. Lískové a vlašské ořechy za stálého promíchávání opražte na pánvi. Do pánve přidejte zbylé máslo, nechte rozpustit a promíchejte s fazolovými lusky. Osolte a opepřete.
6
Krůtí prsa pokrájejte a podávejte s mrkvovým pyré a fazolovými lusky.