1
Dýni překrojte podélně napůl, vydlabejte semínka a poté i část dužiny, abyste vytvořili prostor pro naplnění masem. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájejte a odložte stranou.
2
Ostrým nožem dužinu vydlabané dýně zlehka nařízněte po celé ploše do mřížky. Dýně se tak lépe propeče. Při nařezávání dejte pozor, abyste neprořízli slupku.
3
Do větší mísy vložte mleté maso, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, vydlabanou dýňovou dužinu, prolisovaný česnek, rozklepněte vejce, přidejte nastrouhanou goudu, oregano, nasekané lístky petržele, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směsí naplňte dýni.
4
Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C cca 1 hodinu.
5
Upečenou dýni servírujte celou nebo nakrájenou na půlměsíčky spolu s náplní. Podávejte například s vařenými bramborami nebo bagetkou.
1
Dýni překrojte podélně napůl, vydlabejte semínka a poté i část dužiny, abyste vytvořili prostor pro naplnění masem. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájejte a odložte stranou.
2
Ostrým nožem dužinu vydlabané dýně zlehka nařízněte po celé ploše do mřížky. Dýně se tak lépe propeče. Při nařezávání dejte pozor, abyste neprořízli slupku.
3
Do větší mísy vložte mleté maso, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, vydlabanou dýňovou dužinu, prolisovaný česnek, rozklepněte vejce, přidejte nastrouhanou goudu, oregano, nasekané lístky petržele, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směsí naplňte dýni.
4
Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C cca 1 hodinu.
5
Upečenou dýni servírujte celou nebo nakrájenou na půlměsíčky spolu s náplní. Podávejte například s vařenými bramborami nebo bagetkou.