Jsou tradiční pochoutkou na svátek svatého Martina. V různých regionech se jim říká různě – svatomartinské rohy, rohlíky nebo podkovy svatého Martina. Dle zvyku těmito plněnými rohlíčky děvčata obdarovávala své chlapce.
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Dezert
Ingredience
Složení
40 porcí
Máslo 265 g
Mouka hladká 450 g
Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
Mák mletý 100 g
Cukr krupicový 100 g
Tvaroh měkký v kostce 250 g
Povidla švestková 1 plž
Mléko 135 ml
Vejce 2 ks
Cukr vanilkový 1 ks
Citron BIO 1/2 ks
Máslo 265 g
Mouka hladká 450 g
Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
Mák mletý 100 g
Cukr krupicový 100 g
Tvaroh měkký v kostce 250 g
Povidla švestková 1 plž
Mléko 135 ml
Vejce 2 ks
Cukr vanilkový 1 ks
Citron BIO 1/2 ks
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!