Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMangový dezert s mrkví
Albert logoAlbert logo
  • Mangový dezert s mrkví

Mangový dezert s mrkví

Mangový dezert s mrkví
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Párty
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mrkev 4 ks
  • Smetana ke šlehání 40% 250 ml
  • Agáve sirup 3 plž
  • Mléko 175 ml
  • Mango 1 ks
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Zázvor 2 cm
  • Cukr krupicový 50 g
  • Mascarpone 225 g
  • Máslo 1 plž
  • Mrkev 4 ks
  • Smetana ke šlehání 40% 250 ml
  • Agáve sirup 3 plž
  • Mléko 175 ml
  • Mango 1 ks
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Zázvor 2 cm
  • Cukr krupicový 50 g
  • Mascarpone 225 g
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.
2
V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.
3
Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.
4
Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny a nechte zchladnout.
5
Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.
6
Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.
7
Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.
1
Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.
2
V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.
3
Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.
4
Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny a nechte zchladnout.
5
Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.
6
Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.
7
Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.