1
Na marinádu smíchejte kokosové mléko s prolisovaným česnekem, přidejte lžičku kari, dvě lžičky mletého koriandru a lžičku zázvoru. Zalijte dvěma lžícemi sezamového oleje a podle chuti dosolte, opepřete a přidejte šťávu z citronu. Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky. V uzavíratelné misce ho přelijte marinádou a nechte v lednici marinovat nejméně dvě hodiny. Na špejle napichujte střídavě kuřecí maso, papriky, slaninu, cibuli. Rozpalte troubu. Špízy vyskládejte na mřížku nad plech. Přelijte je zbytkem marinády a dejte péci cca na půl hodiny. Pozor, abyste maso nepekli příliš dlouho, vysušilo by se. Brambory oloupejte a vařte je 20 minut. Na uvařené brambory lijte pouze horké mléko, nikdy ne studené. K nejjemnější kaši vám pomůže kuchyňský robot.