1
Mouku, máslo a 80 g cukru zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník.
4
Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice.
5
Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut.
6
Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a zbylý cukr smíchejte v misce.
7
Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.
1
Mouku, máslo a 80 g cukru zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník.
4
Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice.
5
Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut.
6
Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a zbylý cukr smíchejte v misce.
7
Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.