1
Předehřeji troubu na 180°C a formu o rozměru 20 × 20 cm vyložím do kříže pečicím papírem tak, aby jeho okraje přečnívaly a cheesecake šel snadno z formy vytáhnout.
2
Pak si udělám sušenkový základ. Prsty nebo lžící promíchám sušenky s máslem, natlačím je na dno formy a 10 minut peču.
3
Mezitím si připravím náplň. V robotu promíchám krémový sýr se 110 g cukru. Přidám vejce, citronovou šťávu a kůru a míchám, až se vše propojí do krásně hladkého krému. Ten rovnoměrně rozetřu na upečený základ.
4
V mixéru rozmixuji maliny, propasíruji je přes jemné sítko a promíchám s 30 g cukru. Lžící naliji malinovou směs na různá místa koláče a párátkem nebo špejlí promíchám.
5
Pak dám cheesecake do trouby a peču ho 30–45 minut, až je náplň po okrajích pevná a uprostřed se ještě chvěje. Nakonec nechám cheesecake vychladnout, nejdřív ve formě, potom v lednici.
1
Předehřeji troubu na 180°C a formu o rozměru 20 × 20 cm vyložím do kříže pečicím papírem tak, aby jeho okraje přečnívaly a cheesecake šel snadno z formy vytáhnout.
2
Pak si udělám sušenkový základ. Prsty nebo lžící promíchám sušenky s máslem, natlačím je na dno formy a 10 minut peču.
3
Mezitím si připravím náplň. V robotu promíchám krémový sýr se 110 g cukru. Přidám vejce, citronovou šťávu a kůru a míchám, až se vše propojí do krásně hladkého krému. Ten rovnoměrně rozetřu na upečený základ.
4
V mixéru rozmixuji maliny, propasíruji je přes jemné sítko a promíchám s 30 g cukru. Lžící naliji malinovou směs na různá místa koláče a párátkem nebo špejlí promíchám.
5
Pak dám cheesecake do trouby a peču ho 30–45 minut, až je náplň po okrajích pevná a uprostřed se ještě chvěje. Nakonec nechám cheesecake vychladnout, nejdřív ve formě, potom v lednici.