1
V míse smíchejte 500 g mouky, 320 g měkkého másla, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny odležet do lednice.
2
Pomoučněte si vál, těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na placku silnou 3 mm. Lyofilizované maliny rozdrťte v dlaních a posypte jimi vyválenou placku. Maliny válečkem zatlačte do těsta. Z těsta vykrájejte kolečka o průměru 4 cm. Kolečka přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C 15 minut dozlatova.
3
Připravte si vodní lázeň. Do ohnivzdorné misky nalámejte 150 g bílé čokolády a rozpusťte ji nad lázní. V rendlíku přiveďte 50 ml smetany pod bod varu a následně po jedné třetině stěrkou zapracujte smetanu do čokolády na hladký krém. Čokoládový krém přelijte do misky a přikryjte potravinářskou fólií na hladinu krému. Dejte vychladit na 15 minut do lednice.
4
Do cukrářského pytlíku přendejte 200 g malinového džemu a nastříkejte ho na polovinu lineckých koleček. Krém z bílé čokolády přendejte do cukrářského pytlíku, nastříkejte opatrně na džem a přilepte druhým kolečkem. Ta nejlahodnější linecká kolečka jsou připravena!
1
V míse smíchejte 500 g mouky, 320 g měkkého másla, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny odležet do lednice.
2
Pomoučněte si vál, těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na placku silnou 3 mm. Lyofilizované maliny rozdrťte v dlaních a posypte jimi vyválenou placku. Maliny válečkem zatlačte do těsta. Z těsta vykrájejte kolečka o průměru 4 cm. Kolečka přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C 15 minut dozlatova.
3
Připravte si vodní lázeň. Do ohnivzdorné misky nalámejte 150 g bílé čokolády a rozpusťte ji nad lázní. V rendlíku přiveďte 50 ml smetany pod bod varu a následně po jedné třetině stěrkou zapracujte smetanu do čokolády na hladký krém. Čokoládový krém přelijte do misky a přikryjte potravinářskou fólií na hladinu krému. Dejte vychladit na 15 minut do lednice.
4
Do cukrářského pytlíku přendejte 200 g malinového džemu a nastříkejte ho na polovinu lineckých koleček. Krém z bílé čokolády přendejte do cukrářského pytlíku, nastříkejte opatrně na džem a přilepte druhým kolečkem. Ta nejlahodnější linecká kolečka jsou připravena!