1
Cizrnu namočte den předem do studené vody.
2
Další den ji propláchněte a vařte alespoň hodinu v osolené vodě doměkka.
3
Pohanku propláchněte. Dejte do hrnce, zalijte 600 ml zeleninového vývaru připraveného z bio bujónu a přidejte 4 lžíce sójové omáčky. Vařte 10 minut na mírném ohni. Přiklopte pokličkou a nechte dalších 15 minut dojít.
4
Tempeh nakrájejte na plátky. Omytou brokolici rozdělte na menší růžičky. Očištěné ředkvičky nakrájejte na plátky a mrkev na nudličky.
5
Řasy natrhejte na větší kusy, zalijte horkou vodou a nechte 5 minut změknout. Pak vodu slijte.
6
V pánvi rozehřejte olej a orestujte plátky tempehu dozlatova spolu s brokolicí.
7
Majonézu, zbylé 2 lžíce sójové omáčky, ocet a med spolu v misce promíchejte.
8
Do připravené misky, ve které budete pokrm podávat, vkládejte vedle sebe uvařenou pohanku, cizrnu, orestovaný tempeh, brokolici, nudličky mrkve, plátky ředkvičky a řasy nori. Doprostřed dejte majonézový dresink. Posypte dýňovými a sezamovými semínky
1
Cizrnu namočte den předem do studené vody.
2
Další den ji propláchněte a vařte alespoň hodinu v osolené vodě doměkka.
3
Pohanku propláchněte. Dejte do hrnce, zalijte 600 ml zeleninového vývaru připraveného z bio bujónu a přidejte 4 lžíce sójové omáčky. Vařte 10 minut na mírném ohni. Přiklopte pokličkou a nechte dalších 15 minut dojít.
4
Tempeh nakrájejte na plátky. Omytou brokolici rozdělte na menší růžičky. Očištěné ředkvičky nakrájejte na plátky a mrkev na nudličky.
5
Řasy natrhejte na větší kusy, zalijte horkou vodou a nechte 5 minut změknout. Pak vodu slijte.
6
V pánvi rozehřejte olej a orestujte plátky tempehu dozlatova spolu s brokolicí.
7
Majonézu, zbylé 2 lžíce sójové omáčky, ocet a med spolu v misce promíchejte.
8
Do připravené misky, ve které budete pokrm podávat, vkládejte vedle sebe uvařenou pohanku, cizrnu, orestovaný tempeh, brokolici, nudličky mrkve, plátky ředkvičky a řasy nori. Doprostřed dejte majonézový dresink. Posypte dýňovými a sezamovými semínky