1
Do koláčové formy o průměru 26 cm zmačkejte a vyložte pečicí papír do všech krajů. V míse uhněťte 60 g másla, 60 ml vody, 50 g kokosového cukru, 150 g špaldové mouky, 150 g mandlové mouky a 30 ml mléka na elastické těsto. Pracujte rychle, ať není příliš měkké. Těsto vymačkejte do připravené formy včetně okrajů.
2
Do hrnce vlijte 650 ml mléka, vsypte 50 g cukru krupice, kůru z dobře omytého citronu, 150 g máku, 100 g polohrubé mouky, šťávu z poloviny citronu a 2 lžíce škrobu. Směs přiveďte k varu a povařte. Polovinou náplně přelijte připravené těsto. Omyjte 400 g třešní, osušte je a polovinu nasypte na připravený koláč. Nahoru nalijte zbylou polovinu náplně a znovu posypte zbylými třešněmi.
3
V míse smíchejte 125 g mandlové mouky, špetku soli, 40 g másla, 40 g cukru krupice a skořici na drobenku. Drobenkou posypte koláč a pečte ho v troubě na 180 °C po dobu 50 minut dozlatova.
4
Po upečení nechte koláč aspoň 3 hodiny vychladnout a dejte ho do lednice. Nejlepší je podávat ho druhý den. Sladkou dobrou chuť!
1
Do koláčové formy o průměru 26 cm zmačkejte a vyložte pečicí papír do všech krajů. V míse uhněťte 60 g másla, 60 ml vody, 50 g kokosového cukru, 150 g špaldové mouky, 150 g mandlové mouky a 30 ml mléka na elastické těsto. Pracujte rychle, ať není příliš měkké. Těsto vymačkejte do připravené formy včetně okrajů.
2
Do hrnce vlijte 650 ml mléka, vsypte 50 g cukru krupice, kůru z dobře omytého citronu, 150 g máku, 100 g polohrubé mouky, šťávu z poloviny citronu a 2 lžíce škrobu. Směs přiveďte k varu a povařte. Polovinou náplně přelijte připravené těsto. Omyjte 400 g třešní, osušte je a polovinu nasypte na připravený koláč. Nahoru nalijte zbylou polovinu náplně a znovu posypte zbylými třešněmi.
3
V míse smíchejte 125 g mandlové mouky, špetku soli, 40 g másla, 40 g cukru krupice a skořici na drobenku. Drobenkou posypte koláč a pečte ho v troubě na 180 °C po dobu 50 minut dozlatova.
4
Po upečení nechte koláč aspoň 3 hodiny vychladnout a dejte ho do lednice. Nejlepší je podávat ho druhý den. Sladkou dobrou chuť!