1
Z droždí, 1 lžíce mléka a cukru udělejte kvásek, nechte ho 10 minut vzejít.
2
Mouku nasypte do velké mísy, uprostřed udělejte důlek, vlijte kvásek, zbylé mléko, máslo, špetku soli a 1 vejce a vypracujte těsto. Nechte ho 1 hodinu kynout, nebo dokud nezdvojnásobí objem.
3
Pak z něj odebírejte a tvořte copy, po třech splétejte a tvořte asi 15–20 cm dlouhé pletýnky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, nechte asi 15 minut kynout, potřete žloutkem a posypte mákem.
4
Pečte zprudka při 200 °C do zlatova. Podávejte s marmeládou.
5
Meruňky na marmeládu vypeckujte a nahrubo pokrájejte, dejte do hrnce, přisypte cukr a kyselinu a vařte asi 10–15 minut. Větší kusy ovoce rozmačkejte.
6
Plňte do vymytých, suchých sklenic. Každou zakápněte likérem Grand Marnier, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.
1
Z droždí, 1 lžíce mléka a cukru udělejte kvásek, nechte ho 10 minut vzejít.
2
Mouku nasypte do velké mísy, uprostřed udělejte důlek, vlijte kvásek, zbylé mléko, máslo, špetku soli a 1 vejce a vypracujte těsto. Nechte ho 1 hodinu kynout, nebo dokud nezdvojnásobí objem.
3
Pak z něj odebírejte a tvořte copy, po třech splétejte a tvořte asi 15–20 cm dlouhé pletýnky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, nechte asi 15 minut kynout, potřete žloutkem a posypte mákem.
4
Pečte zprudka při 200 °C do zlatova. Podávejte s marmeládou.
5
Meruňky na marmeládu vypeckujte a nahrubo pokrájejte, dejte do hrnce, přisypte cukr a kyselinu a vařte asi 10–15 minut. Větší kusy ovoce rozmačkejte.
6
Plňte do vymytých, suchých sklenic. Každou zakápněte likérem Grand Marnier, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.