1
Máte chuť na něco sladkého? Upečte si makovou bábovku s vanilkou.
2
Mouku, droždí, cukr, mléko, vejce a sůl smíchejte v míse a 10 minut hněťte rukama – těsto bude malinko lepivé. Pak postupně zapracujte máslo a uhněťte do hladkého těsta.
3
Přendejte do čisté, máslem vymazané mísy a nechte 3 hodiny kynout (ne na teplém místě, jen při pokojové teplotě). Pak dejte přes noc do ledničky.
5
Mandle na sucho opražte v pánvi.
6
Když začnou zlátnout, přidejte i mák a pár minut společně opékejte.
7
Sejměte z pánve a nechte zcela zchladnout, pak přidejte máslo, extrakt a med a rozmixujte do pasty.
9
Těsto vyndejte z ledničky a nechte 3 hodiny před použitím při pokojové teplotě. Formu na bábovku (s dírou uprostřed) o objemu 2,5 litru vymažte máslem.
10
Těsto prohněťte, abyste vytlačili všechny bubliny, a pak jej rozválejte do obdélníku o rozměrech asi 35x45cm, navrch rozdělte makovou směs a těsto od delší strany těsně zarolujte.
11
Roládou vyložte formu – oba konce se musí dotýkat – a nechte 40 minut kynout.
12
Pečte 35 minut při 180 °C.
13
Bábovku potřete polevou vzniklou smícháním obou na ni potřebných surovin a 2 lžic vody.
1
Máte chuť na něco sladkého? Upečte si makovou bábovku s vanilkou.
2
Mouku, droždí, cukr, mléko, vejce a sůl smíchejte v míse a 10 minut hněťte rukama – těsto bude malinko lepivé. Pak postupně zapracujte máslo a uhněťte do hladkého těsta.
3
Přendejte do čisté, máslem vymazané mísy a nechte 3 hodiny kynout (ne na teplém místě, jen při pokojové teplotě). Pak dejte přes noc do ledničky.
5
Mandle na sucho opražte v pánvi.
6
Když začnou zlátnout, přidejte i mák a pár minut společně opékejte.
7
Sejměte z pánve a nechte zcela zchladnout, pak přidejte máslo, extrakt a med a rozmixujte do pasty.
9
Těsto vyndejte z ledničky a nechte 3 hodiny před použitím při pokojové teplotě. Formu na bábovku (s dírou uprostřed) o objemu 2,5 litru vymažte máslem.
10
Těsto prohněťte, abyste vytlačili všechny bubliny, a pak jej rozválejte do obdélníku o rozměrech asi 35x45cm, navrch rozdělte makovou směs a těsto od delší strany těsně zarolujte.
11
Roládou vyložte formu – oba konce se musí dotýkat – a nechte 40 minut kynout.
12
Pečte 35 minut při 180 °C.
13
Bábovku potřete polevou vzniklou smícháním obou na ni potřebných surovin a 2 lžic vody.