1
Šafrán přelijte lžící horké vody a nechte odstát.
2
Rozdrcený česnek promíchejte se žloutky a hořčicí. Postupně zašlehejte olej, ručně nebo pomocí šlehače. Až směs zhoustne a znásobí objem, přidejte šafránový nálev a citronovou šťávu. Znovu prošlehejte. Osolte a opepřete.
3
Celer, mrkev, chřest a cibulky nakrájejte na 10cm kousky. Na 5 minut ponořte zeleninu do horké vody. Vyjměte a nechte okapat.
4
Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Aioli podávejte se zeleninou.
1
Šafrán přelijte lžící horké vody a nechte odstát.
2
Rozdrcený česnek promíchejte se žloutky a hořčicí. Postupně zašlehejte olej, ručně nebo pomocí šlehače. Až směs zhoustne a znásobí objem, přidejte šafránový nálev a citronovou šťávu. Znovu prošlehejte. Osolte a opepřete.
3
Celer, mrkev, chřest a cibulky nakrájejte na 10cm kousky. Na 5 minut ponořte zeleninu do horké vody. Vyjměte a nechte okapat.
4
Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Aioli podávejte se zeleninou.