1
Troubu předehřejte na 190 °C, horní a spodní ohřev.
2
Formičky na madlenky vymažte 5 g změklého másla a do každé formičky vložte malinu a třešňový květ.
3
Rozpusťte zbývající máslo a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Do misky prosejte mouku s kypřicím práškem a solí.
4
Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte nastrouhanou citronovou kůru.
5
Po třetinách zapracujte moučnou směs a nakonec přilijte máslo. Vše vymíchejte dohladka a pomocí lžičky plňte formičky, maximálně do 2/3. Nechte pár minut odležet.
6
Lehce bouchněte plechem o kuchyňskou linku a vyklepněte vzduchové bubliny. Pečte 12–15 minut dozlatova.
7
Po vyjmutí z trouby nechte krátce odstát. Madlenky vyklopte do misky s moučkovým cukrem. Ještě teplé je obalte a podávejte.
1
Troubu předehřejte na 190 °C, horní a spodní ohřev.
2
Formičky na madlenky vymažte 5 g změklého másla a do každé formičky vložte malinu a třešňový květ.
3
Rozpusťte zbývající máslo a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Do misky prosejte mouku s kypřicím práškem a solí.
4
Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte nastrouhanou citronovou kůru.
5
Po třetinách zapracujte moučnou směs a nakonec přilijte máslo. Vše vymíchejte dohladka a pomocí lžičky plňte formičky, maximálně do 2/3. Nechte pár minut odležet.
6
Lehce bouchněte plechem o kuchyňskou linku a vyklepněte vzduchové bubliny. Pečte 12–15 minut dozlatova.
7
Po vyjmutí z trouby nechte krátce odstát. Madlenky vyklopte do misky s moučkovým cukrem. Ještě teplé je obalte a podávejte.