1
Dejte si přes noc namáčet 100 g mungo fazolí do misky s vodou.
2
Z mrazničky vyndejte 300 g hrášku a nechte povolit. V hrnci rozpalte lžíci kokosového oleje a orestujte na něm oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lžičku zeleného kari, 2 stroužky oloupaného česneku nakrájené na plátky, hrst listového špenátu, na kousky nakrájených 50 g řapíkatého celeru, 50 g petržele a nechte rozvonět.
3
Přilijte 1 litr vody, přisypte 100 g propláchnuté čočky, namočené mungo fazole a 20 minut vařte. Poté přidejte rozmražený hrášek a 100 ml kokosového mléka a vařte ještě 5 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem.
4
Vmíchejte hrst nasekaného koriandru a podávejte. Tato skvělá vydatná polévka může být i lehkou večeří.
1
Dejte si přes noc namáčet 100 g mungo fazolí do misky s vodou.
2
Z mrazničky vyndejte 300 g hrášku a nechte povolit. V hrnci rozpalte lžíci kokosového oleje a orestujte na něm oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lžičku zeleného kari, 2 stroužky oloupaného česneku nakrájené na plátky, hrst listového špenátu, na kousky nakrájených 50 g řapíkatého celeru, 50 g petržele a nechte rozvonět.
3
Přilijte 1 litr vody, přisypte 100 g propláchnuté čočky, namočené mungo fazole a 20 minut vařte. Poté přidejte rozmražený hrášek a 100 ml kokosového mléka a vařte ještě 5 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem.
4
Vmíchejte hrst nasekaného koriandru a podávejte. Tato skvělá vydatná polévka může být i lehkou večeří.